Căminul Cultural Bobu, comuna Scoarța: Simpozion la 160 de ani de la Unirea Principatelor Române!

467

Cu prilejul aniversării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Primăria Comunei Scoarța a organizat un simpozion în incinta Căminului Cultural din localitatea Bobu, spațiu recent inaugurat. Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, a fost cel care a deschis manifestările cultural-istorice, în sală fiind prezenți nenumărați localnici, pensionari, tineri și elevi, dar și invitați de la instituții de seamă din Târgu-Jiu. Manifestarea s-a încheiat cu o mare horă a unirii în care și-au dat mâna toți invitații prezenți la eveniment.

Primarul Ion Stamatoiu a organizat pentru prima oară un astfel de simpozion dedicat unui eveniment de mare însemnătate istorică pentru România, cum este Unirea Principatelor, motiv pentru care le-a vorbit celor prezenți cu sufletul, spunându-le despre importanța zilei de 24 Ianuarie și despre semnificația unirii.
A fost urmat de prof. de istorie pensionar Zălog și de vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Gheorghe Nichifor. Le-a vorbit celor prezenți despre reforma agrară din acele timpuri reprezentantul Arhivelor Naționale Gorj, totul fiind urmat de un program artistic al elevilor din comună. Evenimentul unic în acest spațiu din Bobu s-a finalizat cu o mare horă a unirii, în care au intrat toți cei prezenți.
“Am încercat să conștientizăm cetățenii despre importanța Unirii, despre importanța evenimentelor de acum 160 de ani și să le oferim posibilitatea elevilor din localitate de a înțelege ce timpuri trăim și căror lucruri, oameni ori fapte se datorează acestea. Simpozionul a fost un succes și le mulțumesc celor care ne-au onorat cu prezența”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here