Calpuzanul Băse nu negociază cu „ofiţerii sub acoperire”

342

E de chemat salvarea, e timpul dezintoxicării, Zeus-Băse debitează verzi şi uscate, râde ori plânge ca un iresponsabil alcoolic. Demnitatea şi onoarea, respectul pentru România şi români, pentru fotoliul de la Cotroceni şi Constituţie a devenit facultativ pentru acest palavragiu dus cu pluta. Această sinistră figură ne-o împins în groapa urii şi deznădejdii, dezbinării, obscurităţii şi sărăciei, alături de alţi parşivi, şarlatani şi lingăi.
Problemele României sunt extrem de grave, dar îndeletnicirile vaporeanului funest şi ale altor politicieni înşiraţi pe meleagurile noastre nu pot provoca decât ilaritate şi curiozitate medicală. Provoacă bănuieli ultimele declaraţii ale genialoidului tandem Blaga-Iohannis. Ştiam de multă vreme, după vorbă şi după faptă, cam cât îl duce mintea pe buldog. Despre K. Iohannis, meditatorul care tace şi face case cu nemiluita dar nu investeşte în copii, nu are rost să mai vorbim, e bogat tipul. Cred că nu era nevoie să se fi plescăit prin politică pentru a dovedi că este o investiţie umflată cu pompa de politruc.
Nu ştiu cine l-a împins pe orbita asta şi cu ce scop. Se zice, pe la colţuri, nicidecum mincinoase, că, în 28 mai 2007, când Iohannis, politrucul, era preşedinte al Forului Democrat al Germanilor din România, această organizaţie a obţinut, printr-o hotărâre a Judecătoriei Sibiu (preşedinte judecător: Maria Morar), dreptul de succesor al Grupului Etnic German, desfiinţat de regele Mihai în octombrie 1944, ca organizaţie pro-fascistă, conform obligaţiilor Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944, impusă de Aliaţi. Cam despre ce o fi vorba?! Or fi greşit Aliaţii, iar Grupul Etnic German nu a fost o organizaţie pro-fascistă, aşa că Forumului Democrat German i se cuvin în calitate de moştenitor, averile G.E.G.
De reţinut că politrucul Iohannis, după ce a scris, împreună cu buldogul Blaga, la UE, că sunt ei „vajnicii” populari, împotriva numirii Corinei Creţu drept comisar al UE pentru politica regională, vine acum, cu neruşinare (şi mă gândesc, de bună seamă, mai ales la neînduplecaţii liberali, fiinţe mai „subţiri”, mai „rafinate” şi prin biblioteci plimbate ca intelect şi cultură şi „mai de salon” – L. Orban este un „model” de neegalat, săracul om), să afirme că sunt bucuroşi că s-a întâmplat; doar că ei aveau o problemă de procedură (Parlamentul României fiind singurul care îi audiază, după ce au fost numiţi aceşti comisari). Lesne de intuit că se dorea să moară capra vecinului PSD, cu riscul ca România să piardă acest privilegiu şi post.
Înfăţişarea cotidiană aduce pe tavă fel de fel de fenomene ciudate şi greu de priceput. Un exemplu „vine mânuşă”. De la cine? Nu vreau să-i reamintesc pe cei ştiuţi – de la Boc, Baconsky, EBA, A. Papahagi, Căcărău la Udrea ori Macovei, vi-l readuc în atenţie pe neruşinatul calpuzan pe care îl ştiţi bine şi îl ştie tot natul. Şi despre care nu voi uita nicio clipă că, deşi electoratul, în zdrobitoarea lui majoritate, l-a dat jos prin referendumul invalidat de „garanţia democraţiei” din SUA şi UE, îl votase repetat ca primar general al Bucureştiului şi, la fel, ca preşedinte al României. Cine scapă asta din vedere şi se iluzionează cu gândul că, la un moment dat, respectivul farsor a obţinut mai multe voturi contra, se amăgeşte, cade în eroare. Bag mâna-n foc că, dacă i-ar permite Constituţia, ar participa neruşinatul la încă o alegere de preşedinte al României. Acest vodă în lobodă ar mai obţine tot cam jumătate din voturi: îmi cunosc poporul, adică electoratul şi am totală încredere în puterea lui de a separa grâul de neghină. Trebuie obiectivată negreşit şi pusă în fapte pilduitoare dorinţa lui T. Arghezi: „Multe împrejurări evocate aduc din pământ leşuri care trebuiesc judecate”. Zbanghiul Zeus-Băse, după ce a băgat strâmbe la UE se declară şi el bucuros că avem un comisar aşa de important în persoana unei doamne distinse, iubitoare de neam şi ţară, propuse de PSD.
Şi asta nu este încă totul. Sunt încă nedumerit, după atâţia ani, dacă guvernatorul matroz este pur şi simplu inconştient în legătură cu răul pe care îl face sub toate aspectele (economic, politic, deontologic, social, intelectual, extern, intern, civic) prin declaraţii buimace, distructive. Acest vodă în lobodă este un dezechilibrat sadic, un individ care face reclamă alcoolului. Nu este nevoie de multă perspicacitate şi fineţe intelectuală pentru a-l defini pe vaporean ca fiind un individ cu o diferenţă de IQ (coeficient de inteligenţă) mozolit în vapori bahici, o ură şi un caracter scelerat. Genialul Fr. Schiller atenţiona: „E primejdios să trezeşti leul, e nimicitor dintele tigrului, dar cel mai groaznic din tot ce-i groaznic este omul în nebunia sa”.
Am crezut mult timp că T. Băsescu este, pur şi simplu, imoral. Fals, ticălosul palavragiu este amoral, în sensul că creierul lui (mă refer la cortex) este dominat de pulsiuni şi maladii biologice, specifice aşa-zisului creier reptilian care precede evoluţia speciilor, apariţia mamiferelor, aceea porţiune situată între şira spinării şi ceafă, unde zicem că se situează creierul mic. Când îl auzi vorbind pe zbanghiul Băse ţi se adânceşte convingerea că în toate este împins de creierul mic. Nu zic (ferit-a Sfântul) că neica Băse nu poate utiliza „creierul mare”, cortexul (dacă-l are), atâta doar că, în acţiunile social-politico-economice şi deontologice este stăpânit de creieraşul acela reptilian. Nu are bazaconia, nici un Dumnezeu.
Nu este, deci, de mirare că, în spiritul distructiv specific, Zeus-Băse se tot făleşte ca o puşlama ordinară, că el ştie că, între candidaţii la Preşedinţie, există ofiţeri sub acoperire, dar că aceştia nu ar face parte nici din Guvern, nici din Parlament. Au mai rămas doi: Klaus Iohannis şi Monica Macovei, care ciripesc de mama focului negând că ar fi ofiţeri sub acoperire. Doar nu ar fi nebuni să recunoască, dacă ar fi! Sunt dominat şi memorez îndemnul lui Jawaharla Nehru: „Pentru atingerea unui scop demn trebuie folosite mijloace demne”.
Dar de clarificat acum, este enigma dacă este ori ba vreun „ofiţer sub acoperire” ori „agent” al unei puteri enigmatice de aiurea, candidat la puterea supremă în stat şi fotoliul lustruit de făţarnicul hă-hă-ilă la Cotroceni. Taina este puţintel alta: chiar farsorul Băse vine cu „dosarul nepătat” ca să-i trăznească iremediabil pe nepoftiţi?! Tocmai el, năclăitul în unsorile şarlataniei, şantajului şi ameninţărilor groteşti, el, care a fost, de la şcoala de marină, pârâtor şi turnător impardonabil la Securitate, iar, mai apoi, la Anvers, omul serviciilor secrete?! Neica Băse este o mizerie congenitală, un derbedeu cu patalama îngroşată şi vâscoasă. Nu am nimic cu Serviciile Secrete, nici măcar serviciile pe care le va fi adus acest calpuzan României, Angliei, SUA, Germaniei, nu mă interesează în nici un fel. Este totuşi, vorba de obraz, înlocuit la acest despot cu obiala trecută prin leşie. Mi-e silă şi lehamite că ţara mea are pe jetul de preşedinte o astfel de jigodie. Ticăloşiile destrăbălatului vaporean au adus pagube şi ştirbiri ale valorilor incomensurabile ale societăţii româneşti, fără a-şi dăuna lui însuşi. Acest duşman al românilor a cultivat tâlhăria şi nedreptatea, meschinăria şi şpaga, şantajul şi trădarea.
Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here