Caloriferele se încălzesc la Motru

374

Locuitorii municipiului Motru vor beneficia de căldură începând cu cea de-a doua jumătate a acestei luni, Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) fiind pregătită să furnizeze agentul termic mai devreme pentru unităţile de învăţământ din oraş la solicitarea reprezentanţilor acestora, a declarat, recent, directorul unităţii, Eugen Corcoaţă.

Unitatea are de recuperat de la populaţie şi agenţii economici din oraş circa 19 milioane lei, datorii care s-au acumulat de-a lungul mai multor ani pentru agentul termic furnizat. Aproximativ 95% din populaţia municipiului Motru este branşată la sistemul de termoficare, circa 6.700 de apartamente, la care se adaugă unităţile şcolare şi alte instituţii din oraş, beneficiind de apă caldă şi căldură de la uzină.
Potrivit acestuia, pentru a nu exista probleme cu instalaţia de încălzire centralizată, reprezentanţii uzinei au realizat lucrări de investiţii şi reparaţii de aproximativ 1 milion lei, în acest sens fiind achiziţionate pompe noi cu ajutorul cărora se va reduce consumul de energie din cadrul unităţii.
“Suntem pregătiţi să începem furnizarea agentului termic, dar deocamdată nu s-au atins temperaturi atât de scăzute. Cel mai probabil vom da drumul la căldură după 15 octombrie, în prezent funcţionăm cu apa caldă menajeră. Dacă până atunci vom fi solicitaţi să furnizăm căldură în şcoli sau grădiniţe, vom face acest lucru cu instalaţia de vară. (…) În această vară am investit în reparaţii şi revizii aproximativ 1 milion de lei, bani pe care am reuşit să îi strângem de la populaţie. Investiţiile au fost legate de reducerea consumului de energie”, a spus Eugen Corcoaţă.
Directorul UATAA Motru a mai menţionat că pentru a parcurge perioada de iarnă, unitatea are nevoie de peste 50.000 de tone de materie primă, respectiv cărbune şi păcură, care va fi furnizată de Complexul Energetic Oltenia.
A.Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here