Călinoiu vrea să mute Forumul Economic Regional Oltenia la Târgu-Jiu

129

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a participat miercuri la deschiderea Forumului Economic Regional Oltenia (FERO). Şeful judeţului vrea ca următoarea ediţie a forumului să aibă loc la Târgu-Jiu. Acesta a prezentat o parte din oportunităţile Gorjului, care după cum afirmă el judeţul are un potenţial economic, agricol, turistic şi cultural ce poate fi valorificat prin atragerea de investitori străini care pot să conducă la crearea de noi locuri de muncă şi implicit ridicarea standardului de viaţă al locuitorilor. De asemenea consideră că această iniţiativă este de bun augur în care se vor cunoaşte mai bine posibilităţile şi oportunităţile regionale.

Deschiderea oficială a celei de-a doua ediţii a FERO a avut loc miercuri la Craiova. Şeful judeţului, Ion Călinoiu ne-a reprezentat la acest amplu eveniment şi a constatat încă din prima zi că autorităţile din cele cinci judeţe ale Olteniei fac paşi importanţi pentru elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Regională care să ducă la atragerea de fonduri europene, dar nu în ultimul rând investiţii private.
Şi Ambasadorul Republicii Macedonia în România, Pande Lazarevski a luat parte la eveniment. Discuţiile au privit dinamizarea relaţiilor culturale şi academice deja existente, dezvoltarea unor legături economice durabile precum şi posibilitatea iniţierii de afaceri între investitori din Oltenia şi Macedonia. Pande Lazarevski a prezentat facilităţile investiţionale din Macedonia, referindu-se în mod special la procedura rapidă de obţinere a autorizaţiilor de construire, la impozitul pe venit care este de 10% şi la facilităţile acordate potenţialilor investitori.
„Este o iniţiativă de bun augur în care se vor cunoaşte mai bine posibilităţile şi oportunităţile regionale în a fi valorificate prin proiecte comune, pe diverse domenii de activitate”, a precizat Ion Călinoiu.

Întâlnire de bun augur
Alături de Călinoiu, la eveniment au participat primarul municipiului Craiova, Prefectul Judeţului Dolj, Marius Deca, Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, şi Ionel Ciobotea, subprefectul judeţului Dolj. De asemenea reprezentanţii Universităţii de învăţământ superior din Craiova, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, reprezentanţi ai administraţiei celor 5 judeţe ale Olteniei, ambasadori din 10 state şi oameni de afaceri din ţară şi străinătate.

Forumul, prilej de noi viziuni şi strategii de dezvoltare
Reprezentanţii administraţiilor publice din judeţele Olteniei, au scos în evidenţă în faţa ambasadorilor potenţialul economic, agricol, turistic şi cultural şi au prezentat oportunităţile investiţionale din regiune. La rândul său, preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a salutat faptul că se organizează un astfel de forum în Oltenia. “Îl felicit cu această ocazie pe domnul Popeci, pentru că organizează un astfel de forum, autorităţile locale şi ambasadorii care au venit aici. Este nevoie de o viziune în dezvoltarea locală. Trebuie să identificăm potenţialul economic al României, trebuie identificate nevoile fiecărei regiuni, în special ale Olteniei. Regiunea Oltenia are un potenţial economic foarte bun şi trebuie să-l valorificăm. O asemenea iniţiativă ne conduce la realizarea unei noi viziuni, unei noi strategii de dezvoltare, să deschidem porţile pentru investitori autohtoni şi pentru cei străini. Imaginea contează, dar relaţia comercială este cea cu adevărat importantă”, a menţionat, Ion Călinoiu.
De asemenea, Ion Călinoiu a lansat invitaţia de a organiza cea de-a treia ediţie a Forumului la Târgu-Jiu. Ideea a fost primită bine, urmând ca în 2014 acesta să aibă loc în Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here