Călinoiu, premiu de excelenţă

204

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă în dezvoltarea unei Culturi de inovație a secolului al XXI-lea. Evenimentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în data de 11 iulie 2014, la sediul Institutului Cultural Francez din București, în cadrul primei ediții a Conferinței internaționale ”CULTURA FRANCEZĂ (și francofonă)=CULTURĂ DE INOVAȚIE”.

Premiile au fost acordate de către ziarul internațional INTERVIEW FRANCOPHONE, fiind decernate în prezența Ambasadorului Franței la București, Excelența Sa, Domnul Francois Saint-Paul.
După cum declarau organizatorii evenimentului, prin acordarea acestui premiu de excelență se certifică o recunoaștere la nivel internațional a inițiativelor de creare a unei culturi a dezvoltării durabile, la baza cărora s-a aflat Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Gorj pentru perioada 2011-2020.
Astfel, Consiliul Județean Gorj va avea dreptul de a utiliza logo-ul proiectului internațional “CLEAN WATERS AND MOUNTAINS”, (“MUNȚI ȘI APE CURATE”) în semn de consolidare a imaginii pozitive pe care o poate oferi Romania la nivel internațional prin integrarea și difuzarea atitudinii de responsabilitate pentru dezvoltarea locală.
Viitoarele ediții ale Conferinței internaționale “CULTURA FRANCEZĂ (și francofonă)=CULTURĂ DE INOVAȚIE” vor fi organizate în anul 2015, la Paris și Berlin, în cadrul cărora, Președintelui Consiliului Județean Gorj îi va fi acordat Premiul de Excelență pentru implicarea în transformarea zonei județului Gorj într-o destinație model, grație și încurajării inițiativelor locuitorilor care doresc să-și transforme casele în destinații de cultură și artă, în compatibilitate cu o dezvoltare durabilă. În cadrul aceluiași eveniment derulat la București, a avut loc lansarea cărții “J’innove, donc je suis”, a dr. Florin Păun.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here