Călinoiu, în polemici “Diverse” cu pedeliştii Trotea şi Gârjoabă

505

cjPreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a criticat ieri stadiul investiţiilor de mediu de la complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari scoţând la lumină o serie de neînţelegeri apărute între contractorii şi beneficiarii lucrărilor în cauză.

Documentul căruia i-a dat citire Călinoiu, în şedinţa de Consiliu Judeţean, a fost aspru criticat de pedeliştii Tiberiu Trotea şi Corneliu Gârjoabă, ambii nemulţumiţi că o astfel de problemă s-a discutat cu consilierii, la capitolul ,,Diverse”. Călinoiu a menţionat doar că a vrut să tragă un semnal de alarmă în legătură cu situaţia ţinută dosită de cei care conduc aceşti coloşi energetici, deşi ei ar fi trebuit să dea dovadă de transparenţă şi nu să ceară ajutor doar ,,de faţadă”.

“Mii de gorjeni sunt dependenţi de veniturile salariale din complexurile energetice, şomajul tehnic se întinde pe luni de zile iar producţia nu are piaţă de desfacere. În calitate de autoritate a administraţiei publice locale, Consiliul Judeţean Gorj trebuie să cunoască şi să evalueze situaţia din acest domeniu strategic pentru economia Gorjului dar şi a ţării. Pentru a putea formula împreună cu specialiştii respectivi cele mai potrivite soluţii am solicitat în 14 septembrie printr-o adresă situaţia investiţiilor şi a contractării acestora din 2004 până în 2009, la Complexul Energetic Turceni, la cel de la Rovinari şi la SNLO. Informaţiile solicitate nu reprezintă altceva decât problemele comunităţii locale pe care autoritatea publică încearcă să le rezolve. (…)Deoarece nu am primit răspuns la solicitarea noastră, am revenit în 5 noiembrie 2009 cu altă adresă către aceiaşi agenţi economici”, a menţionat Ion Călinoiu la finalul şedinţei de Consiliu Judeţean. După ce a explicat de câte ori a încercat să afle situaţia reală a complexurilor energetice, Călinoiu le-a cerut voie consilierilor să dea citire unei informări proprii, întocmite fără ajutorul celor aflaţi la cârma acestor unităţi. Acesta a prezentat apoi cât de întârziate sunt, în opinia sa, investiţiile de mediu dar şi tergiversările inexplicabile făcute de şefii complexurilor energetice, în acest caz.

Gârjoabă supărat

Primul care a ripostat în faţa celor prezentate de Călinoiu a fost directorul Departamentului Managementul Resurselor Umane din cadrul CE Turceni, Corneliu Gârjoabă. “Aţi fost informat eronat iar ce aţi citit nu reflectă adevărul în ceea ce priveşte sumele şi termenele limită pentru definitivarea lucrărilor pentru asigurarea condiţiilor de mediu. Nu ştiu de unde aveţi situaţia respectivă, dar vă invit să veniţi la Complex pentru a putea lua informaţii corecte direct de la faţa locului”, a declarat enervat Corneliu Gârjoabă care critică şi faptul că Ion Călinoiu şi-a prezentat informarea la capitolul ,,Diverse”.

Menţionăm că Ionel Manţog, şeful Grupului PD-L din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, părăsise, în stilul obişnuit, şedinţa.

Trotea ripostează

După Gârjoabă a ripostat celor citite de Călinoiu şi directorul general al CE Rovinari, Tiberiu Trotea. “Lucruri neadevărate. Vă invit să sesizaţi organele abilitate ale statului să vină la Complex să verifice modul în care am atribuit licitaţiile la desulfurarea blocurilor 3 şi 6. Este un mod tendenţios de a denatura situaţia de la Complexul Rovinari”, a declarat Trotea care a atacat la rândul său faptul că preşedintele Consiliului Judeţean a trecut informarea sa la ,,Diverse”. Vorbele lui Trotea au mai provocat încă un schimb de replici cu Călinoiu.

La finalul şedinţei, preşedintele CJ Gorj a anunţat că va informa şi Ministerul Economiei, căruia îi va trimite situaţia prezentată ieri. Menţionăm că în şedinţa trecută între Ionel Manţog şi Ion Călinoiu s-a mai iscat un schimb de replici dure ca urmare a situaţiei economice a complexurilor energetice.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here