Călinoiu e convins că Pandurii va primi din nou ajutorul CEO: “Ne trebuie doar 20% din cât se dădea!”

271

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, militează din nou pentru reluarea finanţării sportului gorjean de către Complexul Energetic Oltenia. Călinoiu a profitat de vizita vicepremierului Costin Borc la Tg-Jiu, pentru a-i explica celui din urmă rolul esenţial pe care l-a avut CEO în sprijinirea sportului gorjean. Actualul consilier a declarat că echipa de fotbal ar putea primi din nou bani de la gigantul energetic, mai ales că se vehiculează sume mai mici: “Eu cred că o să depăşim acest lucru. Anul acesta au fost virate sume până la un anumit nivel. Ca şi în anii anteriori, sumele acestea erau prevăzute în buget, anul acesta nu este aprobat bugetul CEO. Să se aprobe bugetul, faţă de zeci de milioane de euro, nouă nu ne trebuie acum decât 20% din ce se dădea”.
Asociaţii de la Pandurii Târgu Jiu se vor întruni, joi, într-o AGA pentru a analiza situaţia critică în care se află clubul. Deşi echipa de fotbal a încasat sume importante de bani în ultima perioadă, datoriile din urmă continuă să atârne greu, a mai spus Călinoiu: “Joi, vom avea o şedinţă a Adunării Generale a membrilor fondatori, vom prezenta situaţia foarte clară, că problemele sunt legate de pericolul creat ca urmare a unor datorii pe care le are clubul de fotbal din perioada anterioară. Are datorii la stat, plăţi nelegale, datorii la furnizori. Dacă n-ar fi aceste pietre de moară pe care trebuie să le ţinem la suprafaţă, să nu ne înece, ar fi mai uşor de rezolvat problemele la nivelul clubului”.
Preşedintele Pandurilor, Narcis Răducan, a avertizat că echipa de fotbal ar putea să dispară dacă nu se găsesc, în câteva luni, soluţii pentru finanţare. Cu toate acestea, Pandurii a înregimentat în această vară jucători cu nume în Liga I şi peste hotare. Gorjenii ar putea reveni în primăvară la Tg-Jiu datorită finalizării lucrărilor de modernizare de la Stadion.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here