Călinoiu, despre voturile PDL: “Nu e ca la şeptică, cifra 7 taie”

249

IMG_7557Consilierii PDL au fost singurii care nu au votat ieri pentru proiectul de repartizare, la primăriile din judeţ, a cotei de 20% din sumele defalcate din TVA. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a văzut justificate, pe de o parte, voturile pedeliştilor, subliniind însă că bugetele judeţului sunt, în ultimii ani, într-un trend descrescător.

Pentru a arăta că voturile primite din Grupul PDL nu l-au afectat, Călinoiu a făcut referire la un joc, în care cartea cu numărul 7 este hotărâtoare.

Împărţirea banilor pentru primăriile Gorjului, pe sumele defalcate din TVA, nu le-au picat prea bine primarilor PDL. Nici pesediştii nu au fost mulţumiţi chiar dacă unele administraţii publice locale au primit sume mai mari de bani. De altfel consilierul judeţean al PSD, Puiu Diaconescu a avut curajul să se plângă de banii puţini care s-au împărţit şi pentru primăriile roşii. “Am constatat cu durere că sumele alocate pentru 2012, în anumite comune şi oraşe, nu pot acoperi nici măcar co-finanţarea proiectelor în derulare. Sigur, nu aduc nicio vină instituţiei conduse de dumneavoastră şi aparatului propriu, aceştia sunt banii pe care i-aţi primit, aceştia sunt banii pe care i-aţi repartizat”, a declarat Puiu Diaconescu, preşedintele Comisiei de Prognoză din cadrul Consiliului Judeţean. De altfel chiar Călinoiu a recunoscut că sumele defalcate repartizate Gorjului sunt tot mai mici de la an la an. “Începând cu 2010 există această procedură de a elabora proiecte de buget multianuale. Faţă de aceste sume am emis dispoziţia privind actualizarea sumelor aprobate prin hotărârea de Consiliu Judeţean în 2010 pentru anii respectivi, având în vedere şi unele proiecte la fiecare localitate. Sumele sunt orientative, definitive, în fiecare an, o dată cu aprobarea legii bugetului şi, din nefericire, din 2012 până în 2015 sumele defalcate din TVA au un trend descrescător”, a completat Călinoiu.

Voturi contra, voturi pentru

În ciuda acestor explicaţii, consilierii PDL, şapte la număr, au spus ,,nu” proiectului de repartizare a banilor către primăriile din judeţ. Restul consilierilor, cei de la PSD, PNL şi PRM au votat pentru acest proiect, Călinoiu nefiind afectat de asta. “Nu e ca la şeptică, cifra şapte taie, şapte voturi sunt ale PDL-ului şi eu le consider justificate. Ei nu sunt de acord cu ce se întâmplă la ora actuală, vizavi de starea actuală a României şi că bugetul este pe un trend descrescător. Avem deja o descreştere până în 2015 de 22% iar asta nu înseamnă o viziune de dezvoltare economică”, a declarat Ion Călinoiu. Democrat-liberalii au considerat însă, în continuare, că împărţirea banilor s-ar fi făcut pe criterii politice. Pedeliştii au criticat felul în care au fost împărţiţi banii, anumite discuţii având loc la şedinţa pe comisii. În şedinţa de Consiliu Judeţean s-au aprobat cinci proiecte de hotărâre, primul fiind de rectificare a bugetului propriu general al judeţului Gorj.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here