Călinoiu critică repartizarea banilor de către Guvern pe interese “portocalii”

699

picture 027Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a criticat ieri felul în care membrii Guvernului Boc au împărţit banii pe judeţe, din fondul de rezervă bugetară. Şeful judeţului consideră că sumele de bani s-au repartizat exclusiv pentru rezolvarea intereselor clientelei politice portocalii.

Un lucru similar a declarat de altfel şi preşedintele PSD, Victor Ponta, în conferinţa de presă susţinută după vizita efectuată la Târgu-Jiu.

“Prin Hotărârea de Guvern privind repartizarea din Fondul de Rezervă a sumelor către Consiliile Locale s-a scos în evidenţă faptul că actualul Guvern nu are decât ca obiectiv realizarea intereselor clientelei politice. Spun asta deoarece o dată cu rectificare de buget nr.18 din septembrie anul acesta au fost retrase la nivelul judeţului Gorj sume de echilibrare a bugetelor locale pentru dezvoltare locală în cuantum de 63 de miliarde iar din sume de TVA 14 miliarde. Deci 77 de miliarde. Aceste sume au fost retrase şi au fost repartizate prin nu ştiu ce alte criterii la localităţi unde ponderea sumelor, se observă foarte clar, cea mai mare regăsindu-se la primăriile pedeliste. De exemplu, Dăneştiul faţă de Cărbuneşti sau Bumbeşti-Jiu care primesc câte 500 de milioane, primeşte 15 miliarde. Este foarte clar că dezechilibrarea în urma rectificării negative a fost la nivelul judeţului Gorj scop în sine de a retrage aceşti bani şi de a fi repartizaţi pe criterii politice sau pe interese de clientelă politică”, a declarat Călinoiu, care a amintit şi de produsele ,,portocalii” cu care s-au cumpărat voturile gorjenilor nevoiaşi. “Acum când este nevoie de măsuri care să conducă la relansarea economică Guvernul demonstrează incapacitatea sa, incompetenţa profesională şi interesul vădit de a rezolva doar clientela politică, neinteresându-se de salariile dascălilor care sunt în stradă, de salariile angajaţilor din sistemul bugetar, sau al pensiilor ce vor fi supuse impozitării”, a completat Călinoiu.

Manţog şi Cosmin Popescu să răspundă

Călinoiu a adresat şi un mesaj pentru liderii PD-L Gorj. “Mă surprinde că Manţog şi Cosmin Popescu scot în evidenţă acest fenomen de retragere a sumelor în teritoriu prin retragerea banilor repartizaţi prin Legea Bugetului, ca o mare reuşită a lor în plan teritorial. Ei trebuie să răspundă de ce au făcut în minerit şi energie. Parţial, Cosmin Popescu a răspuns că doar este condamnat cu suspendare pentru favorizarea infractorului, dar să aibă grijă să îşi aducă şi infractorul acolo unde trebuie şi să răspundă după aceea de subminarea intereselor economiei judeţului, asta ca urmare a tot ce au făcut ei la nivel de Gorj”, a conchis Călinoiu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here