Călinoiu: „Bugetul ne permite majorarea cu 12% a salariilor angajaţilor”

372

Rectificarea bugetară aprobată de consilierii judeţeni în cadrul şedinţei din data de 25 august face posibilă acordarea majorării cu 12 procente a salariilor angajaţilor Consiliului Judeţean şi cei ai instituţiilor subordonate CJ. Ion Călinoiu confirmă că bugetul este suficient de mare pentru ca salariile să fie majorate cu 12%. Consilierul judeţean Valentin Popa felicită conducerea CJ pentru aprobarea acestui proiect.

Bugetul judeţului Gorj pentru anul 2015 s-a majorat cu suma de 754 mii lei.
Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, cu suma de 736 mii lei se majorează veniturile secţiunii de funcţionare, defalcată pe următorii indicatori de venituri: – la sursa de venituri cod 04.02.01 „Cote defalcate din impozitul pe venit”, se majorează cu suma de 155 mii lei, încasată peste prevederile perioadei curente; – la sursa de venituri cod 11.02.01 „Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor”, se majorează cu fondurile repartizate de la bugetul de stat, în sumă de 391 mii lei, reprezentând contribuţii la salarizarea personalului neclerical; la sursa de venituri cod 37.02.03 „Vărsăminte din secţiunea de funcţionare pentru finanţarea secţiunii de dezvoltare a bugetului local” se înscriu cu semnul minus sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare, respectiv se majorează cu suma de 18 mii lei; – la sursa de venituri cod 42.02.44 „Subvenţii din bugetul de stat pentru finanţarea camerelor agricole”, se majorează cu fondurile repartizate Camerei Agricole Judeţene Gorj, de la bugetul de stat, în sumă de 208 mii lei.
Cu suma de 18 mii lei se majorează veniturile secţiunii de dezvoltare, la sursa de venituri cod 37.02.04 „Vărsăminte din secţiunea de funcţionare”, pentru asigurarea finanţării cheltuielilor secţiunii de dezvoltare.

Bani suficienţi pentru majorarea salariilor
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a confirmat că odată cu aprobarea acestor sume, majorarea cu 12% a salariilor angajaţilor CJ şi ai instituţiilor din subordine este posibilă. „Bugetul s-a majorat astfel încât să putem majora salariile angajaţilor cu 12%”, a confirmat Călinoiu.
Consilierul judeţean Valentin Popa felicită conducerea CJ pentru aprobarea acestui proiect. „De azi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Gorj, au buget pentru creşterea salarială cu 12,5%. Consiliul are plafon salarial pentru susţinerea creşterii salariale. Deci, începând de azi managerii pot creşte salariile angajaţilor. Conducerea CJ Gorj, merită felicitări”, a declarat Valentin Popa.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here