Călinoiu: “Adevărul a ieşit la lumină, ordinul a fost ilegal şi este suspendat”

301

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, marţi, odată cu revenirea la serviciu, că sentinţa dată, luni, de instanţă “a scos în evidenţă că a fost un ordin dat cu încălcarea vădită a legii”. Călinoiu a anunțat că își dorește un nou mandat la CJ, că nu-i poartă pică prefectului Gheorghe Paraschivu, chiar dacă îl acuză că a încălcat legea și s-a arătat convins că va câștiga procesul cu ANI.

“Sentinţa de suspendare a ordinului prefectului a scos în evidenţă că a fost un ordin dat cu încălcarea vădită a legii. Nu pot să spun nimic mai mult decât că atunci când sunt probleme legate de respectarea legii, Instituţia Prefectului trebuie să îşi facă treaba fără niciun fel de influenţă şi nu poate să fie în acelaşi timp şi parte din proces şi instanţă supremă. Aceste lucruri au fost clarificate, adevărul a ieşit la lumină, ordinul a fost ilegal şi este suspendat”, a precizat, într-o declaraţie de presă, Ion Călinoiu.
Tribunalul Gorj a admis cererea de suspendare a efectelor actului administrativ formulată de Ion Călinoiu împotriva ordinului Prefecturii Gorj de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, şi a dispus suspendarea executării actului administrativ până la soluţionarea definitivă a cauzei, se arată în decizia magistraţilor postată, marţi, pe site-ul portalului instanţelor de judecată.
Decizia este cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Gorj. De asemenea, instanţa a acordat termen la data de 16.05.2016 pentru judecarea fondului privind cererea de anulare a actului administrativ.

Călinoiu și-a reluat, marți, atribuțiile și va avea o agendă încărcată, zilele următoare. Președintele Consiliului Județean se va întâlni cu ambasadorul Marii Britanii și se va ocupa de înfrățirea Gorjului cu Raionul Sângerei din Republica Moldova.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here