Călinoiu a trasat la operativă măsuri importante pentru sezonul rece

145

Şedinţă operativă importantă ieri la Consiliul Judeţean(CJ) Gorj. Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj a solicitat punerea pe tapet a unor probleme care trebuie rezolvate grabnic pentru bunul mers al judeţului. S-a tranşat astfel luarea măsurilor necesare pentru asigurarea agentului termic pe perioada sezonului rece la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi s-a stabilit o întâlnire cu reprezentanţii ACH şi Aparegio pentru o analiză riguroasă din partea celor trei instituţii a aspectelor legate de neexecutarea anumitor lucrări de mai mică anvergură dar şi a lucrărilor ce au întâmpinat dificultăţi pentru DJ 675 Târgu- Cărbuneşti-Ţicleni-Peşteana-Jiu.

La şedinţa operativă de la nivelul CJ Gorj, care a avut loc ieri, preşedintele Ion Călinoiu, alături de cei doi vicepreşedinţi, Ciprian Florescu şi Mădălina Ciolocoi, precum şi de directorii şi şefii de servicii ai aparatului de specialitate au analizat lucrările care se desfăşoară cu prioritate la nivelul instituţiilor subordonate CJ Gorj. Unul din subiectele fierbinţi de pe ordinea de zi a şedinţei a fost situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Călinoiu a marcat faptul că reprezintă o urgenţă luarea măsurilor necesare pentru asigurarea agentului termic pe perioada sezonului rece. Astfel, a fost cerută găsirea de soluţii pentru urgentarea definitivării montării echipamentelor termice (cazan, coş de fum, boilere), în cadrul lucrărilor de modernizare ce se desfăşoară în prezent la Policlinica Târgu-Jiu. S-a discutat şi despre stadiul lucrărilor de reabilitare şi renovare ce au loc la această unitate medicală. Se cunoaşte însă că, până în momentul de faţă, au fost puse la punct lucrările mai dificile prevăzute în grafic precum: finalizarea subsolului clădirii, lucrările de izolare termică, reparaţiile prevăzute pentru recondiţionarea acoperişului, refacerea faţadei.

Monitorizarea lucrării
La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa urmează a fi demarate şi finisajele de amenajare a interiorului clădirii. Iar responsabilii de proiect din partea CJG vor monitoriza zilnic lucrările în desfăşurare.Referitor la realizarea sistemului integrat de salvare montană din judeţul Gorj, Călinoiu a cerut reverificarea termenilor contractului pentru a fi luate măsuri de siguranţă de respectare a graficului de lucrări pentru toate cele 8 staţii de salvare montană ce se află în curs de finalizare. De asemenea a mai fost stabilită reactualizarea situaţiei privind reţeaua de drumuri şi canalizare de la nivelul judeţului care să includă stadiul execuţiei lucrărilor şi obiectivele prevăzute în investiţii.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here