Călinoiu a invitat-o pe Udrea în Gorj pentru deblocarea proiectelor

125

IMG_9188Discuţii multe au avut loc cu privire la vizita în Gorj a Elenei Udrea. Pe la colţuri, chiar în PSD se vehicula ideea că partidul ar fi supărat pe preşedintele Ion Călinoiu pentru o asemenea invitaţie.

De cealaltă parte, PD-L a fost nemulţumit de faptul că Udrea ar fi răspuns invitaţiei. Călinoiu a explicat, însă, foarte clar, motivul pentru care Udrea trebuia să fie aici, asumarea răspunderii pentru două proiecte unde finanţarea era blocată.

“Scopul vizitei Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în Gorj a fost acela de a demara deblocarea celor două proiecte, depuse din anul 2009 şi selectate pentru finanţare încă de la începutul anului 2010”, a declarat preşedintele Ion Călinoiu. Vizita lui Udrea la Gorj s-a dorit a fi doar una cu implicaţii administrative, fără conotaţii politice, deşi ministrul Dezvoltării a încercat prin discuţiile avute cu presa să minimalizeze importanţa acestor proiecte, amintindu-şi de răfuielile personale cu liderul PSD, Victor Ponta.

“Faptul că la întâlnirea din Sala Maură a Palatului Administrativ au participat membri ai PDL, denotă o tentă vădită de politizare a unui act administrativ de importanţă judeţeană, al cărui succes a fost garantat de modul în care aparatul propriu al Consiliului Judeţean şi-a făcut datoria. Eligibilitatea celor două proiecte nu are nicio legătură cu banii guvernamentali, finanţarea fiind una europeană. Politizarea acestui moment s-a observat şi prin declaraţiile ieşite din contextul administrativ, pe care Elena Udrea le-a făcut la adresa preşedintelui PSD, Victor Ponta, a cărui prezenţă la Gorj, la acest eveniment, nu ar fi fost motivată.”, a mai spus Călinoiu.

Şi reacţia…

Ce-i drept cu o întârziere, a venit şi reacţia din partea PSD. Într-un comunicat de presă, Organizaţia Judeţeană Gorj a Partidului Social Democrat îşi arată dezacordul privind modul în care politicienii din arcul puterii încearcă să manipuleze opinia publică prin declaraţii nefondate şi ironii ieftine: “Acestea sunt menite să redirecţioneze atenţia generală de la problemele reale ale societăţii la can-can-uri de presă. Totodată dăm asigurări că nu vom întârzia să răspundem la astfel de comportamente care nu au nicio legătură cu realitatea şi vom arăta în permanenţă adevăratele neajunsuri ale oamenilor şi incompetenţa celor care conduc în acest moment ţara”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Gorj.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here