Călinoiu a inaugurat Secţia Boli Infecţioase după campanie

178

IMG_8266Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, împreună cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au inaugurat oficial Secţia Boli Infecţioase. Deşi putea să facă inaugurarea în timpul campaniei electorale, aducându-şi mai multe voturi, Ion Călinoiu a preferat să inaugureze investiţia după alegerile locale, chiar dacă meritul realizării acestui proiect îi revine. Lucrările au fost finalizate de câteva luni, fiind reluată activitatea pe secţie încă de la sfârşitul anului trecut.

Secţia Boli Infecţioase se află în clădirea de la Pasarelă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Secţia ajunsese într-o stare avansată de degradare, angajaţii acesteia şi pacienţii, deopotrivă, plângându-se de condiţiile insalubre din incintă. De aceea, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi IMG_8288Consiliului Judeţean Gorj s-au început lucrările de reabilitare capitală a acestei secţii. Lucrările au fost începute în luna august 2011, fiind finalizate în patru luni. Ieri a avut loc inaugurarea oficială a investiţiei, deşi activitatea pe secţie a fost reluată încă de la sfârşitul anului trecut. „Faptul că am avut fondurile necesare şi executarea a fost făcută cu responsabilitate, încadrându-ne şi în timp şi în ceea ce înseamnă parametri calitativi şi mai ales de timp, am reuşit să cheltuim banii şi să punem în funcţiune această funcţie încă de la sfârşitul anului trecut. Am decis să o prezentăm astăzi pentru că sistemul de sănătate preluat în responsabilitate la nivelul autorităţilor publice locale, iar judeţul are în responsabilitate Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, este bine să facem prezentarea nu neapărat pentru a scoate în Picture 001evidenţă anumite merite. Am evitat să fac acest lucru în perioada campaniei electorale şi am decis să o facem după campanie, chiar în prima zi, deoarece după alegeri, rezultatul fiind favorabil, pentru mine este o încărcare a bateriilor pentru a relansa un nou program de modernizare a ceea ce înseamnă spital judeţean în responsabilitatea Consiliului Judeţean. Valoarea investiţiei este de circa 18 miliarde lei vechi, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de 5% şi restul de 95% de la Ministerul Sănătăţii”, a explicat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Stănculete: „S-a făcut o reparaţie capitală”

Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu spune că investiţia era absolut necesară, motiv pentru care s-a făcut o reparaţie capitală. „Modernizarea Secţiei Boli Infecţioase face parte din cele trei mari învestiţii făcute anul trecut: Bolile Infecţioase, ATI şi Tomograful. Este una dintre investiţii care s-a făcut încă de anul trecut, dar acum am găsit momentul să o prezentăm. S-a făcut o reparaţie capitală; zidurile erau gata să pice şi s-au consolidat cu plasă de sârmă. Am reuşit să luăm noptiere pentru pacienţi”, a menţionat Stănculete.

Şefa Secţiei Boli Infecţioase a precizat că „secţia era foarte veche şi s-a remediat într-un timp record, în patru luni. În acea perioadă am putut să funcţionăm, datorită doamnei doctor Găvănescu, în secţia Oncologie, în condiţii destul de bune şi mulţumim foarte mult celor care ne-au ajutat, domnului preşedinte Ion Călinoiu şi domnilor directori, care au făcut posibil să avem şi noi condiţii deosebite, pentru că am lucrat în condiţii dificile”.

Cadrele medicale speră ca şi pacienţii să aprecieze eforturile depuse pentru crearea actualelor condiţii şi să nu deterioreze nimic.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here