Călinoiu a făcut recensământul gropilor de pe drumurile judeţului

115

Ploile din ultima perioadă au făcut ravagii la Gorj. Pe lângă faptul că precipitaţiile au oprit din execuţie lucrările destinate reparaţiilor drumurilor judeţene, le-a mai facilitat şi degradarea. Din acest motiv, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a reactualizat lista cu gropile şi fisurile din asfalt şi a prioritizat aceste lucrările pentru drumurile care se află într-un stadiu degradat de avansare. Seciurile– Bustuchin, Văgiuleşti-Samarineşti-Motru şi Cătunele sunt pe listă.

Consiliul Judeţean şi Întreprinderea de Drumuri şi Poduri din subordinea instituţiei au întârziat lucrările de plombare şi reparare a drumurilor judeţene din cauza vremii. Autorităţile judeţene aveau ca termen de începere a lucrărilor 1 martie, însă, vremea nu a fost favorabilă. În tot acest timp, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, nu a făcut altceva decât să reactualizeze lista cu drumurile care necesitau reparaţii. În opinia lui Călinoiu, gropile sau fisurile au apărut şi pe alte drumuri judeţene, în ultimele două săptămâni.
“Precipitaţiile din ultima perioadă au făcut imposibilă executarea reparaţiilor pe drumurile judeţene iar din această cauză graficul nu a putut fi respectat. Este, la ora actuală, actualizat. De asemenea s-a făcut şi reprioritizarea deoarece, în această perioadă, unele drumuri au ajuns într-un stadiu avansat de degradare, ca urmare a cantităţilor mari de precipitaţii. Acestea au generat alunecări de teren sau probleme în zonele cu transport industrial şi în mod deosebit la Văgiuleşti, Samarineşti, Motru-Însurăţei, Cătunele drumul se prezintă în condiţii improprii. La ora actuală în transportul de zi cu zi, trec maşinile de transport de cărbune dar nu pot să treacă autoturismele şi sunt afectaţi localnicii şi nu numai”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here