Călina confirmat pe funcţie, Fugaru ofticat

285

fugaruIuliu Călina a fost confirmat în funcţia de viceprimar al oraşului Târgu-Cărbuneşti ca urmare a deciziei luate de juriştii Prefecturii Gorj. Specialiştii de la Legalitate din cadrul acestei instituţii au considerat astfel, la începutul acestei săptămâni, că hotărârea luată în Consiliul Local Cărbuneşti la sfârşitul anului trecut, de demitere a viceprimarului Fugaru, a fost conform legii.

Călina a suferit la sfârşitul săptămânii trecute o problemă de sănătate pentru care a fost necesar să se interneze în cadrul Secţiei de Neurologie a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu.

În 30 de zile, juriştii Prefecturii Gorj trebuiau să se pronunţe privind legalitatea hotărârii de demitere a viceprimarului Ion Fugaru. Au făcut-o la începutul acestei săptămâni respectând termenul legal. “Juriştii Instituţiei Prefectului judeţului Gorj au dat răspuns în termen în ceea ce priveşte hotărârea adoptată de Consiliul Local Târgu-Cărbuneşti de schimbare a viceprimarului. De precizat este faptul că răspunsul trebuia comunicat în termen de 30 de zile, lucru ce a fost respectat. S-a dat aviz de legalitate a Consiliului Local. Numirea noului viceprimar a fost, în concluzie, legală”, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Se putea mai repede

Deşi li s-a confirmat colegul pe funcţia de viceprimar la Cărbuneşti, adică Iuliu Călina, reprezentanţii PSD Gorj au considerat însă că juriştii prefecturii puteau să se pronunţe cu mai mare rapiditate. “Se putea mai repede că în alte chestiuni sunt mai rapizi”, a declarat parlamentarul PSD, Vasile Popeangă.

Ion Fugaru nu a acceptat însă decizia juriştilor Prefecturii Gorj, el declarând ieri că o va ataca în instanţă, urmând să dea specialiştii instituţiei judeţene în judecată.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here