Calificaţi de Asociaţia “Vasiliada” ca îngrijitori bătrâni la domiciliu

427

Circa 100 de persoane din mediul rural, din Gorj şi Dolj, care nu au un loc de muncă, au fost calificate de Asociaţia Vasiliada a Mitropoliei Olteniei în meseria de îngrijitor bătrâni la domiciliu. Asociaţia îl are preşedinte de onoare chiar pe mitropolitul Irineu.

Gabriela Firu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, a declarat că persoanele au obţinut calificarea în urma participării gratuite la un program de instruire teoretică şi practică şi prin promovarea examenului de absolvire. “Până la finalul anului 2015, Asociaţia Vasiliada va continua să califice alte 220 din mediul rural care nu au loc de muncă în meserii precum brutar, frizer şi lucrător în construcţii. Activitatea de calificare profesională face parte din proiectul ‘Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural’, implementat de Asociaţia Vasiliada în parteneriat cu Asociaţia «Mereu pentru Europa» în judeţele Dolj şi Gorj”, a spus, luni, Gabriela Firu. Potrivit acesteia, în cadrul proiectului, Asociaţia “Mereu pentru Europa” asigură instruirea a 64 de persoane în domeniul antreprenoriatului.
Proiectul “Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural” este implementat de Asociaţia Vasiliada în parteneriat cu Asociaţia “Mereu pentru Europa” şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here