Calificarea se joacă în Capitală

270

Pandurii şi Edi Iordănescu au trecut cu bine peste primul examen la Târgu Jiu în 2015. Echipa gorjeană pare să fi depăşit momentul nefast prin care a trecut în 2014, iar Edi Iordănescu a avut parte de un debut aşa cum îşi doreşte orice stelist, cu o victorie contra “câinilor roşii”.

Sub Edi Iordănescu, Pandurii s-a trasformat într-o echipă compactă, ordonată, foarte atentă la detaliile defensive, dar şi preocupată de minge şi posesie. După câteva minute în care parcă deliberat a cedat iniţiativa oaspeţilor, Pandurii a muşcat la prima acţiune importantă la poarta dinamovistă. În minutul 8 Pintilii şi-a arătat clasa cu o pasă pentru sprintul lui Mihai Roman, atacantul Pandurilor finalizând elegant, din marginea careului, cu un şut pe lângă Farnolle. Dinamo a replicat o singură dată în prima repriză, când Alexe a trecut o minge peste Vasiljevic în minutul 13, dar Grozav a şutat peste poarta lui Gliwa din colţul careului mic ratând o ocazie mare pentru dinamovişti. Anton a căutat apoi colţul scurt cu un şut din lovitură liberă de la 18 metri în minutul 17, dar Farnolle a reuşit să respingă menţinând scorul înscris pe tabelă. Buleică a avut şi el o bună oportunitate la o altă lovitură liberă, executată de Nistor, dar şutul său în cross, din interiorul careului, s-a scurs pe lângă poarta dinamovistă. O centrare de pe stânga a lui Momcilovic putea însemna 2-0 pentru Pandurii, dar lovitura de cap a lui Roman a trecut puţin peste poarta lui Farnolle în minutul 34.

Răspuns rapid de la Eric
Repriza secundă a început tot cu Pandurii la timonă, Pintilii a şutat puternic din 18 metri, dar Farnolle a scos în corner. Mihai Roman a ratat şi el o ocazie mare după  ce a scăpat singur spre poarta dinamovistă în minutul 58, dar Bărboianu a revenit spectaculos şi i-a suflat mingea atacantului pandur în ultimul moment. Cea mai mare ocazie a Pandurilor din repriza secundă a venit însă în minutul 63, când Nistor a pasat excelent pentru Nicoară, care a pătruns în careu, l-a întors pe Nedelcearu, dar a şutat pe lângă din poziţie excelentă ratând o imensă ocazie pentru gorjeni. Contrar cursului jocului, în minutul 78 Dinamo a egalat după o eroare a fundaşilor centrali ai Pandurilor, Marius Niculae a trimis mingea în bară, dar Steliano Filip a urmărit mingea şi a înscris pentru 1-1. Nu a durat prea mult acest scor pe tabelă, iar asta mulţumită lui Eric. Introdus de doar câteva secunde pe teren, brazlianul a reuşit din al doilea şut să gîsească colţul lung şi să arunce tribunele în aer.  Urmăriţi de secundul naţionaleiÎntr-una din lojele “Municipal”-ului la meciul cu Dinamo s-a aflat unul din secunzii “generalului” Iordănescu. Ionuţ Badea a urmărit meciul şi a avut ce vedea. Mihai Pintilii a avut o prestaţie demnă de un internaţional, a “vămuit” bine mingile la mijlocul terenului şi a dat o pasă de geniu la golul cu care Mihai Roman a deschis scorul. Anton, Nistor şi Mihai Roman au atras şi ei în privirile secundului naţionalei, dintre jucătorii Pandurilor, în vreme ce Dinamo i-a avut în teren pe Nedelcearu, Lazăr, Filip şi Alexe, jucători care ar putea şi ei să intre în vederile naţionalei în viitor.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 2-1 (1-0)
Stadion „Municipal”, spectatori: 2.500
Au marcat: Roman (min. 8), Eric (min. 84) / St. Filip (min. 78)
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Buleică (min. 82 Pleaşcă),  Nistor, Nicoară (min. 66 Shalaj) – Roman (min. 84 Eric). Antrenor: Edi Iordănescu.
Dinamo: Farnolle – Bărboianu, Nedelcearu, Durimel, St. Filip – Elhamed, Cristescu (min. 82 Boubacar) – Lazăr (min. 61 Bilinski), Alexe, Grozav (min. 46 Gavrilă) – M. Niculae. Antrenor: Mihai Teja.
Cartonaşe galbene: Nicoară (min. 57), M. Roman (min. 65) / St. Filip (min. 12), M. Niculae (min. 30)
Arbitri: Marius Avram – Micloş Nagy, Marius Nicoară.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here