Calificare cu emoții

284

Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în optimile Cupei României după ce a trecut la loviturile de departajare de formația de Liga a 2-a UTA Bătrâna Doamnă, scor 3-1. După 120 de minute scorul a fost egal, 1-1. David Lazar a fost eroul pandurilor, reușind să pareze trei lovituri de departajare.

Pandurii au fost la un pas de eliminare din Cupa României pe terenul unei formații abia promovate în Liga a 2-a, UTA Bătrâna Doamnă. Edward Iordănescu a mizat pe o formulă experimentală la Arad și era să se facă de râs.

Săpunaru, debut cu gol
Cristi Săpunaru a debutat la gorjeni, ex-rapidistul reușind să și marcheze la primul său meci în tricoul alb-albastru. Nistor a centrat din lovitură liberă, iar internaționalul român a deviat cu capul în poartă (min. 10). UTA a fost la un pas de K.O câteva minute mai târziu. Chindriș a greșit grav, dar Khalouta a arătat de ce e doar rezervă la Târgu Jiu. Ambițioși, tinerii arădeni nu s-au lăsat și au arătat că știu fotbal. Ciprian Rus i-a amețit pe Erico, Săpunaru și Ungurușan, dar de fiecare dată s-a opus Lazar. Ungurușan a fost chiar penibilul de serviciu fiind depășit și de Hlistei sau Burlă, însă la capătul centrărilor acestora nu s-a aflat nimeni.

Egalii divizionarei secunde
Apărarea fragilă a oltenilor s-a clătinat serios și la reulare. Ciprian Rus a profitat de eroarea lui Erico și a șutat în bară.
Forcingul gazdelor a continuat și Erico și-a mai răscumpat din erori, respingând de pe linia porții. Lipsiți de ambiție, unii de valoare, îngânfații de la Pandurii au cedat până la urmă presiunii textiliștilor. Copil a executat un corner de pe dreapta, Curtuiuș a reluat cu capul la scurt, iar Nistor a respins în proprie poartă (1-1, min. 87).
Evoluția de toată jena putea fi ștearsă în ultima secundă a partidei. Grecu a centrat perfect în careu, după un contraatac, și Nicoară a luftat incredibil la câțiva metri de poarta goală (min. 93).

Lazar, 3×11 metri
În prelungiri niciuna dintre echipe nu a mai avut forța să atace. Copil a căutat vinclul din lovitură liberă fără să modifice tabela. Și cam atât.
Cele două echipe și-au pus toate speranțele la loteria penaltiurilor. S-a discutat mult poarta la care se execută și până la urmă s-a ales peluza cu suporteri. Lazar a intrat primul între buturi. Cu folos pentru că l-a ghicit pe Manea. Nistor i-a redus la tăcere apoi pe arădeni cu o execuție sigură (1-0). Lazar a parat din nou, de această dată în fața lui Michel Vlad, însă Mrzljak a șutat peste poartă și Pandurii nu s-au putut desprinde. UTA a egalat din a treia încercare prin Burlă dar Ungurușan i-a adus din nou pe oltnei în avantaj (2-1). Lazar și-a trecut în cont și a treia lovitură de departajare apărată, în fața lui Hlistei și Nicoară a închis conturile, aducând calificarea.

UTA Bătrâna Doamnă – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-3 d.l.p)
Au marcat: Nistor min. 87-atg / Săpunaru min. 10
Stadion “Motorul” (Arad), spectatori: 1.500
UTA: Anca – Polgar, Al. Manea, Filaret, Burlă – Cip. Rus (Michel min. 83), Chindriş, Jorza, Hlistei – Man (Copil min. 67), Sz. Szekely (Curtuiuș min. 46)
Antrenor: Roland Nagy.
Pandurii: Lazar – Unguruşan, Săpunaru (Șandru min. 69), Erico Da Silva, Grecu – Al. Dan (Pițian min. 72) , Mrzljak – Ciucur, Nistor, Munteanu (Nicoară min. 60) – Khalouta.
Antrenor: Edward Iordănescu.
Cartonașe galbene: Polgar min. 9, Burlă min. 90 / Nicoară min. 82, Mrzljak min. 89,Nistor min. 94, Șandru min. 95
Arbitrii: Cătălin Buşi (Rm. Vâlcea) – Mihai Marica (Bistriţa Năsăud), Raul Ghiciulescu (Lugoj). R: Dorin Voina (Reşiţa).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here