Căldărușe, lider SMEO: “Pe 8 Martie facem simulare pe grilele de salarizare pentru noul CCM”

309

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia se întrunesc iar, miercuri dimineață, la SE Rovinari în Comisia Paritară de Negociere a CCM. Potrivit liderului SMEO, Gabriel Căldărușe, discuțiile se vor purta tot pe marginea salarizării din noul Contract Colectiv de Muncă, de data aceasta administrația urmând să facă o simulare pe grilele de salarizare pentru a vedea ce costuri implică creșterea salarială propusă de reprezentanții minerilor și energeticienilor din CEO. Negocierile vor avea loc de Ziua Femeii, când angajatele CEO, peste 2000 la număr, vor aștepta să le intre pe carduri primele de 100 de lei.

Gabriel Căldărușe susține că ultima discuție cu administrația companiei nu s-a finalizat și cu acorduri din partea părților, administrația și sindicatele doar propunând, în acest cadru, o creștere a veniturilor angajaților în companie pentru noul CCM. “Chiar dacă sindicatele încă mai așteaptă mult mai multe din partea administrației, în privința drepturilor salariale pentru angajații CEO, nu pot decât să mă bucur că există dialog, iar conducerea companiei pare pregătită să crească veniturile angajaților și nu să le scadă. Miercuri, în comisie, se va face o simulare pe grila de salarizare în privința costurilor. Vom vedea ce concluzii se vor trage la ședință”, a declarat Gabriel Căldărușe.
Deoarece ședința se va desfășura de Ziua Femeii, liderul SMEO a subliniat că, în acest cadru, reprezentanții sindicali se vor gândi și la drepturile colegelor lor pentru care s-a obținut acordarea primei ocazionale în valoare de 100 de lei.
“Le transmit angajatelor Complexului Energetic Oltenia, colegelor noastre și membrelor de sindicat, multă sănătate, fericire, putere de muncă și înțelegere”, a completat liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here