Căldăruşe, dezamăgit de comunicatul CEO

224

Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia(SMEO), a scos, ieri, la miting peste 200 de mineri şi energeticieni din Complexul Energetic Oltenia, membri ai sindicatului pe care îl conduce. Salariaţii CEO au protestat după tiparul aplicat şi luni, în prima zi de protest, arătându-şi, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, nemulţumirile faţă de politica economică de austeritate adoptată de administraţia companiei şi de noul manager, Laurenţiu Ciobotărică.
“Ne-am strâns în această piaţă pentru păstrarea locurilor de muncă în cadrul CEO şi spunem un «nu» hotărât restructurărilor, un ‘nu’ hotărât externalizărilor şi toţi trebuie să ţină cont că toată economia judeţului Gorj depinde de această unitate”, a declarat preşedintele SMEO, Gabriel Căldăruşe, nemulţumit totodată de comunicatul de presă al CEO prin care se subliniază că societatea este departe de o presupusă insolvenţă.
“Am citit acel comunicat, e dezamăgitor, dacă îl citim cu foarte multă atenţie spune că nu se ţine cont numai de acea economie şi de toţi indicatorii, un lucru total incorect, contractul colectiv de muncă spune foarte clar că economia la fondul de salarii se distribuie salariaţilor. (…) Marea dezamăgire este că nu se vorbeşte absolut deloc de acompaniament social, se vorbeşte numai de restructurare, eficientizare şi reorganizare. În ceea ce priveşte acea opinie prin care se spune că nu se va intra în insolvenţă, aş întreba şi eu, atunci când va scoate compania încă o pierdere foarte mare, ce se poate întâmpla, care sunt riscurile atunci?”, a mai spus Gabriel Căldăruşe. Acesta a mai anunţat, ieri, că a treia zi de protest CEO va avea loc vineri.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here