Calculele electorale ale lui Morega nu au dat cu virgulă

399

Fostul deputat Dan Morega a previzionat corect, cu luni în urmă, scorurile partidelor la europarlamentarele şi parţialele din Gorj. A spus de atunci că PSD-ul va câştiga alegerile, că PNL-ul nu va depăşi 14% şi că scorurile PDL-ului şi al Partidului Naţional Liberal vor fi apropiate. Chiar şi împărţirea mandatelor a anunţat-o Morega de luni bune, în timp ce pentru parţiale acesta l-a declarat căştigător, din prima pe actualul senator, Mihnea Costoiu. DIM a spus că Mazilu va ocupa, aşa cum s-a şi întâmplat, a doua poziţie în competiţia pentru fotoliul de senator lăsat vacant de Toni Greblă.

Morega a trâmbiţat de câteva luni victoria PSD la europarlamentare şi la parţiale, puţini politicieni fiind supicioşi în legătură cu scorurile în cauză. 43,88% a luat PSD la europarlamentare, în timp ce PNL a luat doar 13,73% iar PDL 11,83. PDL-ul şi-a atins însă scopul făcându-l iar europarlamentar pe Marian Jean Marinescu. Tot Morega a pus PMP peste 5%, lucru care s-a şi întâmplat, PRM-ul la 5,10% şi tot el a considerat că independentul Mircea Diaconu va intra, fără emoţii, în PE.
Morega a anunţat însă că PNL-ul la Gorj are nevoie de o schimbare care nu se produce însă deoarece Dian Popescu se ţine de scaun. “Nu putem vorbi de onoarea lui Dian Popescu, pentru că el nu are onoare, nu a avut-o nativ. El doar a distrus PNL Gorj şi nu consideră că ar trebui să se retragă din funcţie, deşi a luat partidul de la mine la 20% şi l-a dus la nici 14. Ar trebui clar să-şi dea demisia. Fac apel la BEx, la primari, la aleşii locali, să-l demită pe Dian Popescu prin convocarea unei Conferinţe Extraordinare”, a subliniat DIM.
A.Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here