Calculatorul și serverul de la Școala nr.2 din Roșia de Amaradia, dispărut de un an și jumătate

296

Un calculator cu server, ultimul având o valoare de aproximativ 5000 de lei, au dispărut în vara lui 2014 dintr-o școală aflată în conservare în Roșia de Amaradia. Conducerea liceului din localitate a anunțat atunci la poliție furtul în cauză, școala respectivă fiind închisă, dar nu s-a îndreptat cu nicio sancțiune împotriva salariatului care a dat dovadă de neglijență în serviciu, neprotejând bunul școlii, pe care l-a lăsat nesupravegheat în unitatea lipsită de pază și dezafectată. Culmea este că poliția închide cazul în iulie 2015, după ce conducerea școlii informează anchetatorii că s-ar fi găsit calculatorul în laboratorul de biologie, în realitate serverul nefiind depistat deloc. Mai mult, din laboratorul în cauză au dispărut în ultimii ani 26 de calculatoare, valoarea pagubei depășind două miliarde de lei vechi.

Calculatorul dispărut la Școala nr.2 este doar cireașa de pe tort, deoarece din liceul din Roșia de Amaradia ar fi dispărut alte 26 de computere, din laboratorul de biologie, lucru care nu s-a sesizat la poliție. Se încearcă în schimb să se caseze calculatoarele lipsă, unele salariate ale școlii fiind somate verbal să semneze pentru casarea obiectelor, acestea nedorind să răspundă însă penal pentru obiectele care nu există în școală.
IPJ Gorj transmite că nu există un dosar în lucru pentru acest fapt penal, dar se informează în schimb că pe 20 iulie 2014 a existat o sesizare de la conducerea liceului de atunci care reclama furtul calculatorului și a serverului de la Școla 2, obiectiv aflat în conservare. Polițiștii transmit, de asemenea, că dosarul cu autor necunoscut ajunge să fie închis pe 14 iulie 2015 după ce din partea liceului se primește o adresă conform căreia calculatorul de la Școala 2 s-ar fi găsit. Personalul unității de învățământ spune însă contrariu, cele dispărute nu numai că nu s-au găsit, ci s-a constatat și lipsa din inventar a încă 26 de calculatoare obținute printr-un program de la Ministerul Educației.
“Furtul de la Școala numărul 2 a fost semnalat de către conducerea liceului care reclama pe 20 iunie 2014 că autori necunoscuți au pătruns în perioada 5-20 iunie în incinta școlii dezafectate, sustrăgând de acolo un calculator și componente IT”, a declarat, de altfel, ieri, Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, cu mențiunea că cest dosar s-a închis după adresa primită, anul trecut, de la noua conducere a liceului.
“Despre lipsa celorlalte calculatoare despre care întrebați noi nu știm nimic”, a completat Stroe, în timp ce conducerea școlii nu a fost, ieri, de găsit.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here