Calculatoare oferite tinerilor instituţionalizaţi de către Asociaţia Inimi de Gorjeni

252

Tinerii instituţionalizaţi din judeţul nostru beneficiază din nou de sprijin din partea Asociaţiei „Inimi de Gorjeni”. De data aceasta ei au primit calculatoare, prin intermediul unui proiect. Ele urmează să intre în dotarea caselor de tip familial din cadrul Complexului de servicii comunitare pentru copilul aflat în dificultate Târgu-Jiu.

Asociaţia Inimi de Gorjeni vine în sprijinul tinerilor instituţionalizaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, oferindu-le 13 calculatoare, prin intermediul proiectului “De la instituţionalizare la integrare prin calculatoare”; calculatoarele sunt donate de către Asociaţia “Ateliere fără frontiere” din Bucureşti, prin Programul ASSOCLIC. „Programul ASSOCLIC este un apel la proiecte adresat ONG-urilor din România care dezvoltă programe de acces la educaţie, formare şi integrare a persoanelor defavorizate, oferind sprijin prin donarea de echipamente IT”, precizează Sorin Torop, reprezentantul Asociaţiei „Inimi de Gorjeni”.

Casele de tip familial, dotate cu calculatoare
Calculatoarele obţinute de Asociaţia „Inimi de Gorjeni”, pentru tinerii instituţionalizaţi, urmează să intre în dotarea caselor de tip familial din cadrul Complexului de servicii comunitare pentru copilul aflat în dificultate Târgu-Jiu. „Beneficiarii primele 6 calculatoare donate prin intermediul Programului ASSOCLIC – Etapa a II-a sunt 27 de tineri instituţionalizaţi din cadrul caselor de tip familial „Debarcader”, „Aleea Teilor”, „Săvineşti” şi „Tineretul”. Următoarele 7 calculatoare vor fi donate în luna decembrie 2012 prin intermediul Programului ASSOCLIC – Etapa a III-a şi vor ajunge la alţi 25 de tineri instituţionalizaţi din cadrul caselor de tip familial „Sfântul Dumitru”, „Sfântul Nicolae”, „Mărgăritarului” şi „Săvineşti”, precizează Sorin Torop.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here