
Este contraindicat în cazuri de diabet zaharat şi hipercalcemie. Pentru preparare, cojile de ouă (de preferat ouă de la ţară) se spală şi se pun 1-2 zile la uscat. Se mărunţesc, apoi se macină cu râşniţa de cafea până când devin un praf fin, asemănător făinei. Într-un vas de sticlă, se combină 2 părţi de praf de coji de ouă, 3 părţi miere de albine polifloră şi o parte suc de lămâie sau vin alb. Se omogenizează bine amestecul, se toarnă într-o sticlă (care se închide ermetic) şi se pune la macerat timp de o săptămână, la loc întunecos, răcoros şi uscat (de regulă la frigider). Soluţia se agită zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obţinut se păstrează în vase de sticlă colorată, ermetic închise, la adăpost de lumină şi căldură. Este valabil timp de 6 luni, ţinut la frigider. Se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, la mesele principale, diluat în 100-200 ml de apă, sirop sau ceai medicinal. În cazul persoanelor în vârstă, doza se reduce la jumătate. Înainte de întrebuinţare, se agită bine soluţia. Durata tratamentului este de 2-4 săptămâni. Cura se poate relua numai după o pauză de 1-2 săptămâni.