Călcat de microbuzul școlar

307

Nenorocire fără seamăn la Berlești, unde ieri la prânz un copil de șase ani și-a pierdut viața la doi pași de locuința mamei sale. Femeia ieșise să îl aștepte în pragul porții ca de fiecare dată, însă acum Andrei nu a țâșnit direct spre mama sa, ci a dat să ocolească o baltă prin spatele microbuzului, timp în care șoferul a încercat să întoarcă mașina și nu l-a mai observat pe cel mic. Inevitabilul s-a produs chiar sub ochii altor colegi de-ai băiatului, precum și a trei dascăli care se aflau în microbuz, el fiind singurul care coborâse din microbuz în acel moment. Toată lumea l-a crezut deja în drum spre casă, când, de fapt, trupul neînsuflețit zăcea între roțile din spate ale mașinii.
“Fata mea era în microbuz și a venit în fugă acasă, spunându-mi că pe Andrei l-a călcat microbuzul. Nu-mi venea să cred că e posibil așa ceva, mai ales pe la noi pe uliță, unde nu e circulație, nu sunt mașini. S-a întâmplat o nenorocire și e păcat de băiatul acesta pentru că mama lui îl iubea foarte mult”, a spus un localnic, a cărei fiică era colegă la grădiniță cu băiatul de șase ani. Mama lui a privit îngrozită de la poartă cum microbuzul dă peste Andrei, ea neputând să facă nimic pentru a-l salva pe băiat, distanța dintre ei fiind de câțiva zeci de metri. “În fiecare zi ieșeam la poartă și îl așteptam pentru că îi era teamă că într-o zi nu mă va găsi acasă. Acum mă dusesem să sting focul la aragaz și când am dat să ies spre el pe poartă l-am văzut cum l-a lovit microbuzul. Sub ochii mei s-a întâmplat totul. Nu-mi vine să cred”, a povestit Lucica Rădulescu.
Cu lacrimi în ochi femeia și-a adus aminte că ieri de dimineață băiatul nu a vrut să meargă la grădiniță, dar l-a convins totuși să nu ia vacanță atât de devreme. Cu o săptămână în urmă cel mic întreba despre Dumnezeu și dacă se mai întoarce cineva de pe lumea cealaltă, mama îndoliată fiind cutremurată de întrebările respective. Femeia mai are acasă o fată de 20 de ani, care suferă însă de un handicap, ea iubindu-și ambii copii atât de mult încât a divorțat de soț în momentul în care acesta i-a neglijat pe cei mici. Acum ea va trebui să se ocupe de înmormântarea singurului băiat pe care îl avea, șoferul care a comis teribilul accident fiind anchetat pentru ucidere din culpă. Microbuzul a fost ridicat de polițiști și dus pentru o verificare tehnică, starea sa de până acum fiind una foarte bună.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here