Câinii polițiști au făcut demonstrații la Târgu-Jiu

451

”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a debutat, ieri, cu o serie de activități desfășurate în municipiul Târgu-Jiu. Cel mai așteptat moment a avut loc între orele 14.00-16.00, în Piața Prefecturii Gorj, fiind prezentată tehnica din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. La demonstrații au fost admirați și câinii polițiști, care au avut misiunea de a identifica mai multe bagaje suspecte. La exerciții au asistat atât elevii din oraș, cât și trecătorii. Evenimentul s-a încheiat cu aplauze.
A doua ediție a evenimentului intitulat ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” se va desfășura în perioada 2-6 octombrie, la nivel național.

Marți, 3 octombrie 2017 – Tema – PREVENIREA VICTIMIZĂRII MINORILOR
-09.00 – 10.00 – Prelegeri, informări și dezbateri cu tema ,,Prevenirea criminalităţii informatice şi siguranța în mediul online”, cu elevii şi cadrele didactice.
Locație: Liceul Tehnologic „G-ral Constantin Şandru” Runcu;
Participă: elevi, cadre didactice.
– Caravana Prevenirii Criminalității la Liceul Tehnologic „G-ral Constantin Şandru” Runcu, distribuire de pliante cu informații privind prevenirea victimizării minorilor, prezentarea autospecialelor şi a tehnicii din dotarea poliţiei, discuţii cu cei prezenţi pentru prevenirea victimizării minorilor.
Locaţie : Liceul Tehnologic „G-ral Constantin Şandru” Runcu;
Participă: elevi, părinţi, cadre didactice.
– 11.00 – 12.00 – Prelegeri, informări și dezbateri cu tema ,,Prevenirea criminalităţii informatice şi siguranța în mediul online”, cu elevii şi cadrele didactice.
Locație: Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani, Şcoala Gimnazială Peştişani.
Participă: elevi, cadre didactice.
– Caravana Prevenirii Criminalității la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani şi Şcoala Gimnazială Peştişani, distribuire de pliante cu informații privind prevenirea victimizării minorilor, prezentarea autospecialelor şi a tehnicii din dotarea poliţiei, discuţii cu cei prezenţi pentru prevenirea victimizării minorilor.
Locaţie: Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani, Şcoala Gimnazială Peştişani
Participă: elevi, părinţi, cadre didactice.
-13.00 – 14.30 – Prelegeri, informări și dezbateri cu tema ,,Prevenirea criminalităţii informatice şi siguranța în mediul online”, cu elevii şi cadrele didactice.
Locație: Liceul Tehnologic Tismana;
Participă: elevi, cadre didactice.
– Caravana Prevenirii Criminalității la Liceul Tehnologic Tismana, distribuire de pliante cu informații privind prevenirea victimizării minorilor, prezentarea autospecialelor şi a tehnicii din dotarea poliţiei, discuţii cu cei prezenţi pentru prevenirea victimizării minorilor.
Locaţie: Liceul Tehnologic Tismana;
Participă: elevi, părinţi, cadre didactice.

Miercuri, 4 octombrie 2017 – Tema –PREVENIREA INFRACŢIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI
09.00 – 10.00 – Prelegeri, informări și dezbateri cu tema „Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului”, cu studenții și cadrele didactice de la Universitatea ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu.
Locaţie: Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg. Jiu;
Participă: studenți, cadre didactice.
– 10.00 – 12.00 – Atelier de lucru pictură şi desen cu tema „Siguranţa locuinţei”, realizat la sediul Liceului Teologic Tg. Jiu , acordarea unor diplome elevilor participanţi şi dezbatere pe tema prevenirii infracţiunilor de furt, înşelăciune şi tâlhărie.
Locaţie: Liceului Teologic Tg. Jiu
Participă: elevi, părinţi, cadre didactice
-12.00 – 13.00 – Întâlnire cu grup ţintă persoanele de vârsta a III-a cu tema „Adoptarea unor măsuri minime de autoprotecţie pentru siguranţa personală”; expoziţie de desen cu tema „Siguranţa locuinţei”, la sediul Clubului persoanelor de vârsta a III –a Olteniţei din Mun. Tg. Jiu, unde vor fi expuse lucrările realizate de elevii Liceului Teologic Tg. Jiu”;
Locaţie: sediul Clubului persoanelor de vârsta a III–a Olteniţei din Mun. Tg. Jiu;
Participă: persoane vârstnice, elevi, cadre didactice.
– 13.00 – 14.00 – Acțiune preventivă în mijloacele de transport în comun din municipiul Tg. Jiu – distribuire de pliante cu recomandări, cu tema „Prevenirea infracțiunilor de furturi din buzunare, poşete şi genţi, înșelăciune şi tâlhărie,”- informarea cetățenilor în vederea adoptării unor măsuri minime de protecție pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi diminuarea riscului de victimizare.
Locaţie: mijloacele de transport în comun aparținând S.C. Transloc S.A. Tg. Jiu
Participă: comunitatea.
– 14.00 – 15.30 – Informare constând în distribuirea de pliante cu tema „Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului” și discuții cu cetățenii pentru diminuarea riscului de victimizare, realizate de lucrătorii BAPC, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Gorj.
Locaţie: zona Stației C.F.R. Târgu-Jiu și Autogara Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here