Câinii au murit de foame cu mâncarea lângă ei

220

DSCF9123Ancheta în cazul celor 30 de câini găsiţi morţi la marginea oraşului Târgu-Jiu în prima zi de Crăciun, a fost clasată, după ce rezultatele toxicologice au arătat faptul că animalele nu au fost otrăvite. Inspectorii sanitar-veterinari au comunicat că patrupedele au murit de foame, deşi lângă cadavrele acestora s-au găsit şi alte resturi provenite de la animale.

Direcţia Sanitar Veterinară Gorj a finalizat expertiza toxicologică, după ce din corpul animalelor au fost prelevate probe. Aceasta a arătat faptul că patrupedele nu au fost otrăvite. Cantitatea mică de mâncare gasită în stomacul câinilor i-a determinat pe inspectorii veterinari să tragă concluzia că aceştia au murit de foame. O decizie destul de controversată, având în vedere că lângă corpurile câinilor au mai fost găsiţi saci în care se aflau organele provenite de la alte animale. Înainte de a ajunge la această concluzie, DSV comunicase şi faptul că aceştia nu au fost împuşcaţi. Ca urmare a rezultatului dat de inspectorii veterinari, poliţia a clasat dosarul.

Recompensă degeaba!

Asociaţiile pentru protecţia animalelor s-au revoltat când au aflat de moartea celor 30 de câini şi au cerut poliţiei o anchetă serioasă. Au oferit chiar o recompensă pentru cel care va oferi informaţii care să ducă la prinderea celui care a comandat masacrul. Dosarul a fost însă închis, poliţiştii comunicând că nu deţin probe suficiente pentru anchetarea cauzei. Este totuşi, inexplicabil cum au ajuns câinii acolo, cum au murit de foame cu mâncarea lângă ei. În cazul în care ei muriseră înainte de a fi aduşi la marginea oraşului, unde au fost găsiţi morţi.

Gabriela Mladin

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here