Câini periculoși, lăsați liberi la Turcinești

178

Un bărbat de 46 de ani, din Turcinești, care deține trei câini din categoria celor periculoși, este cercetat de polițiști, pentru că nu ar fi luat măsuri de prevenire a atacului canin asupra persoanelor, în locurile publice. O femeie a fost atacată de unul dintre ei, însă a scăpat nevătămată. Ulterior, oamenii legii au constatat că animalele erau lăsate în libertate, în localitate.
”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, în data 12 decembrie, câinii bărbatului au atacat o femeie din localitate, fără să-i provoace leziuni şi că, de asemenea, anterior, în nenumărate rânduri, bărbatul în cauză nu ar fi împiedicat atacul canin asupra persoanelor sau bunurilor, câinii fiind lăsaţi liberi pe raza satului Turcinești.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare de către proprietarul câinilor a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra persoanelor, conform O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here