Câini otrăviţi la Motru

438

DSCF2795Locatarii unui bloc din cel de-al doilea municipiu al judeţului au reclamat vineri la Poliţie otrăvirea unor maidanezi, oamenii legii deschizând o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.

Incidentul a avut loc la periferia oraşului, în apropierea unui bloc fiind observată în jurul prânzului o substanţă de culoare roşie, pusă pe felii de salam. Ulterior, doi câini au murit la nici 20 de metri distanţă, ambele animale făcând la gură o spumă de culoare roşie. Poliţiştii au fost sesizaţi în condiţiile în care animalele păreau a fi otrăvite, oamenii temându-se că bucăţile de salam ar putea face rău şi copiilor, nu doar câinilor fără stăpân.

„Nu ştiu prea multe despre cele întâmplate, dar ştiam câinii ăştia care au murit. Nu ne făceau rău. Stăteau pe lângă bloc, erau paşnici, păcat de moartea lor. Grav este că pot să mănânce otrava asta roşie şi câinii care sunt crescuţi la apartament sau chiar copii mai mici, care poate nu au de unde să ştie despre ce este vorba. Cred că lucrurile trebuie lămurite cât mai repede”, a declarat unul dintre locatari. La faţa locului au sosit echipe ale Poliţiei, precum şi un medic sanitar-veterinar, câinii morţi fiind puşi în saci de plastic şi duşi la laboratorul DSV Gorj pentru efectuarea de analize. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi urmează să facă audieri de martori, unii locatari din bloc menţionând că au văzut un bărbat care arunca otrava respectivă dintr-o maşină ce i-ar aparţine unui director al Primăriei Motru. Autorităţile locale au negat însă orice implicare în incidentul cu pricina, primarul Dorin Hanu declarând chiar că nu se afla în oraş de vreo trei zile.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here