Câini împuşcaţi de un braconier la Polovragi

357

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Baia de Fier, s-a ales cu dosar penal după ce a împuşcat doi câini ce se aflau pe fondul de vânătoare Polovragi. În prezent, gorjeanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj şi uz de armă letală fără drept.

În cursul zilei de 15 martie, poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Novaci în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj cinegetic, pe Fondul Cinegetic 15 Polovragi. Cu această ocazie, oamenii legii au depistat un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Baia de Fier, care în urmă cu câteva zile împuşcase doi câini ce se aflau pe fondul de vânătoare.
„Urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat pe B.I., de 61 ani, din comuna Baia de Fier, autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare, care, la data de 9 martie a.c., a efectuat vânătoare fără a poseda autorizaţie eliberată de asociaţia de vânătoare, împrejurare în care a împuşcat doi câini ce se aflau pe fondul de vânătoare Polovragi. Arma de vânătoare folosită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a anunţat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Poliţiştii au constituit pe numele bărbatului un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi uz de armă letală fără drept.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here