Câini fără stăpân, expuşi spre adopţie în cadrul unui târg

187

padoc1SC Edilitara Public SA, societate aflată sub aripa Primăriei Târgu-Jiu, va organiza în data de 22 octombrie, în Parcul Central, un Târg de Adopţii al Câinilor. Manifestarea se desfăşoară pentru sensibilizarea târgujienilor care au posibilitatea să adopte un patruped fără adăpost de la Centrul Canin municipal.

Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA spune că de la începutul anului şi până în prezent, au fost efectuate între 50 şi 60 de adopţii canine. „Pentru a sensibiliza cetăţenii din municipiul Târgu-Jiu am zis să încercăm pentru prima dată un Târg de Adopţii. Vom prezenta 30 de exemplare, 10 femele şi 20 de masculi pentru a fi adoptaţi, acestea fiind sterilizate, tratate, deparazitate. Sperăm să îi încânte pe iubitorii de animale pentru ca animalele să îşi găsească un cămin. Dacă va fi o reuşită, extindem acest târg la două perioade, una de primăvară şi una de toamnă. O să fie invitate şi asociaţii de protecţia animalelor, dar şi echipe ale Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj. Recomandăm ca potenţialii stăpâni să aibă casă, curte, pentru că sunt animale de talie mare şi nu de rasă ori de companie. Vom expune exemplare tinere, cu o vârstă de până la maxim trei ani în aşa fel încât cetăţeanul care ia un animal să se poată bucura de el, iar exemplarele mai vârstnice rămân în asistenţa noastră”, a declarat Zaharia.

Capacitate de 700 de locuri

În prezent, în Centrul Canin din Târgu-Jiu se află 310 patrupede, iar dintre acestea 80% sunt sterilizate. Padocul poate adăposti până la 400 de animale, dar mai există şi două extinderi laterale, fiecare având o capacitate de până la 150 de locuri. Acum avem 310 câini, cu posibilitate de mărire, până la 350 – 400, plus două extinderi laterale, cu o capacitate de până padoc2la 150 fiecare extindere. „Noi nu ridicăm câini de talie mică, de rasă. Nu adunăm de pe străzi decât câinii maidanezi abandonaţi. Zilnic, cu un câine se cheltuiesc circa 1,5 lei, bani în care intră alimentaţia, tratamentele şi îngrijirea. Câinii, în funcţie de mărimea lor au o raţie cuprinsă între 400 şi 500 de grame. Am încheiat zilele trecute un contract cu o societate care, în fiecare lună, ne pune la dispoziţie şi resturi de la mesele festive în aşa fel încât să le îmbunătăţim şi hrana. Poate vom mai prinde una-două societăţi. În ciuda acestui lucru, sperăm să nu existe situaţii în care să funcţionăm la capacitate maximă deoarece va exista o presiune pe buget”, a mai spus directorul SC Edilitara Public SA, Alexandru Zaharia.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here