“Cafeneaua” lui Mălăele, aplauze la scenă deschisă, la Târgu-Jiu

294

Sute de gorjeni iubitori de teatru şi care au dorit să-l vadă pe actorul târgujian Horaţiu Mălăele jucând la el acasă, au participat, luni şi marţi seară, la spectacolul “Cafeneaua”.

Evenimentul s-a desfăşurat pe scena Teatrului Dramatic din Târgu-Jiu şi a făcut parte din seria de spectacole incluse în cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru “Zilele Elvira Godeanu”. Pe scenă, alături de genialul Mălăele au urcat şi îndrăgitele Emilia Popescu şi Dana Dogaru.
“Cafeneaua” a fost o comedie cu tente de dramatism a ipostazelor umane, derulată în trei tablouri, a cărei acţiune s-a petrecut de-a lungul a 40 de ani, şi a prezentat afacerea ratată a unui cuplu american, căsnicia şi viaţa de zi cu zi a lui Wally (Horaţiu Mălăele) şi Louise Murdock (Dana Dogaru) fiind completată de apariţia lui Janet (Emilia Popescu). Spectacolul “Cafeneaua” este o adaptare a piesei “Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark, ce a avut premiera la Teatrul Bulandra în ianuarie 1997. La finalul celor două spectacole din 22 şi 23 mai de la Târgu-Jiu, cei trei mari actori au primit rânduri întregi de aplauze şi flori din partea publicului.
Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru “Zilele Elvira Godeanu” a demarat în 6 mai şi se va încheia cu alte două spectacole monumentale pe 16 şi 17 iunie. În faţa publicului târgujian se va afla luna viitoare maestrul Florin Piersic. Şi pentru spectacolele de final ale festivalului biletele au fost epuizate încă de câteva săptămâni. Până atunci, iubitorii de teatru din Târgu-Jiu şi din judeţ care deja şi-au achiziţionat bilete, vor mai putea vedea spectacolul Teatrului Act, cu piesa “N-ai tu treabă”, cu Marcel Iureş, care se va juca pe 24 şi 25 mai, de la orele 20.00. De asemenea, pe 28 mai, de la orele 20.00, conducerea Teatrului “Elvira Godeanu” va organiza Gala premiilor Elvira Godeanu, în cadrul evenimentului urmând, să susţină un recital şi Nicu Alifantis & Fragile Band.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here