Cafe-bar din Ciuperceni sancţionat cu 4.000 lei

139
Un cafe-bar din comuna Ciuperceni a fost amendat cu suma de 4.000 lei, şi i s-a dispus suspendarea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor găsite la faţa locului de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj, de inspectorii Gărzii de Mediu Gorj, dar şi de poliţiştii gorjeni. Acestea măsuri au fost luate asupra societăţii deoarece nu respecta normele igienico-sanitare, nu exista apă curentă nici caldă, nici rece, iar condiţiile de servire erau precare.

De asemenea, în ultimele trei săptămâni, instituţiile enumerate mai sus au efectuat determinări de zgomot pe timp de noapte în 4 discoteci de pe raza judeţului nostru. Totodată, DSP Gorj a mai efectuat 37 de controale la unităţi de alimentaţie publică şi desfacere, 23 de unităţi farmaceutice şi sanitare, 26 de unităţi şcolare, 8 de înfrumuseţare, precum şi la o instalaţie de apă şi la un hotel din municipiul Târgu-Jiu. „O mare parte din aceste controale le-am efectuat în urma primirii a 22 de sesizări, majoritatea din partea celor care locuiesc în vecinătatea unităţilor, deranjaţi de zgomot, de mizerie, de sursele de disconfort, precum şi de modul precar de convieţuire”, ne-a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
În unităţile mai sus menţionate, s-a urmărit respectarea legislaţiei sanitare privind: starea de sănătate a personalului, salubritatea spaţiilor, nivelul cunoştinţelor minime de igienă a angajaţilor, aprovizionarea cu apă potabilă caldă şi rece, aprovizionarea cu materiale de dezinfecţie şi curăţenie, precum şi îndepărtarea apelor uzate.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here