Cadru de poveste, scenariu de coşmar! Pandurii, demolaţi de “U”

132

Liga secundă şi-a consumat la mijlocul săptămânii ultima rundă din turul campionatului. Mai sunt două etape de disputat în acest an, primele două runde din retur, dar iarna şi-a arătat colţii mai devreme, iar disputarea jocurilor este sub semnul întrebării. Din păcate, Pandurii a suferit cea mai severă înfrângere din acest sezon, miercuri, pe teren propriu, în faţa unei candidate la promovare. S-a jucat pe ger, iar fulgii mari de zăpadă şi-au făcut simţită prezenţa pe sinteticul din Târgu-Jiu. Universitatea Cluj a speculat greşelile gazdelor în prima parte a jocului, iar super-execuţiile ardelenilor din repriza secundă au conturat un succes categoric al “şepcilor roşii”. Ene a deschis scorul pentru vizitatori în minutul 32, după o pasă a lui Goga, cel care a interceptat un balon trimis slab de Cotolan. Pasator la primul gol, experimentatul atacant clujean a stabilit şi scorul pauzei, şutul său fiind deviat în poarta amfitrionilor (`42). Tot clujenii au marcat primii şi în partea a doua a meciului, Gavra fiind autorul celui de-al treilea gol (`67). O acţiune personală a lui Pîrvulescu i-a readus pe gorjeni în cărţi (`79), dar forcingul de final al gazdelor nu a mai venit. În schimb, două şuturi superbe semnate de Twumasi (`89) şi Haţiegan (`90+1) au parfat un succes clar al trupei ardelene.

Sabău: “Nu mă aşteptam la o diferenţă aşa mare”
Ioan Ovidiu Sabău, managerul Universităţii Cluj, a declarat după meci că victoria oaspeţilor nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Fostul internaţional român a mai spus că meciul s-a disputat în condiţii grele şi a admis că nu se aştepta ca formaţia ardeleană să câştige atât de clar. “Terenul a fost destul de greu, sintetic, noi nu suntem obişnuiţi. Cheia a fost starea de spirit şi valoarea jucătorilor. Veneam după două jocuri în care nu am reuşit să câştigăm, la Snagov şi acasă cu Baloteşti, chiar dacă eu zic că am jucat foarte bine. Am înţeles că este un moment greu şi că victoria era vitală. Am dominat clar, scorul o arată, e o victorie meritată. Nu mă aşteptam la o diferenţă atât de mare. E foarte greu să joci pe sintetic, pe o asemenea vreme, dar până la urmă e vorba şi de valoare, jucătorii noştri se pregătesc mental, fizic – este greu să ne bată pe cineva. Ne aşteaptă un retur greu, va trebui să pregătim foarte bine următoarele jocuri, după care urmează perioada de iarnă. Bogdan Lobonţ va fi şi fizic lângă echipă şi consider că formaţia va arăta şi mai bine decât acum”, a declarat Sabău.

Bogoi se gândeşte la Aerostar
Antrenorul Pandurilor, Adrian Bogoi, a declarat că echipa sa a făcut, din nou, prea multe greşeli, dar meciul cu Universitatea trebuie uitat repede. “Am făcut nişte greşeli impardonabile la începutul jocului, am luat nişte goluri foarte uşor. Am avut o mare ocazie prin Tudoran, singur cu poarta goală, puteam să revenim în joc. Din păcate, am continuat cu aceleaşi greşeli, chiar dacă am marcat printr-o acţiune individuală a lui Pîrvulescu. În momentul când intervin câteva schimbări pe linia de fund avem probleme mari, am şi spus-o la jocurile trecute. Asta este, a fost o înfrângere în faţa unui adversar bun. Avem mulţi jucători tineri şi sperăm să facem mai puţine greşeli”, a declarat tehnicianul nostru. Sâmbătă, de la ora 11.00, microbiştii gorjeni pot vedea ultimul meci, din acest an, al pandurilor de la Târgu Jiu. Adversara echipei noastre va fi Aerostar Bacău. “Avem un meci foarte dificil sâmbătă cu Aerostar şi ne pregătim pentru el. Numărul de puncte este destul de bun după acest tur de campionat, se putea şi mai bine. Au fost şi greşeli ale noastre, sunt şi alte cauze, dar eu spun că echipa a acumulat un număr de puncte bune, având în vedere cu ce am pornit la începutul campionatului. Nu am arătat foarte bine astăzi, avem două meciuri foarte dificile, vom vedea ce schimbări vom face şi în echipă”, a comentat Bogoi.
Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj 1-5 (0-2)
Pandurii: Mih. Cotolan – Vodă, Rob. Gheorghe, D. Ciobanu, Al. Vasilescu, Raiciu, Skoric, Cenaj(`46, Nic. Cotolan) Tudoran (`66 Blejdea), Nic. Pîrvulescu (cpt.), Nsiah (`70, P. Popescu). Rezerve neutilizate: Al. Opriţa – Draca, Rob. Lică, Şendroiu. Antrenor: Adrian Bogoi
”U” Cluj: Dur Bozoancă – Andr. Cordoş, Abrudan, Berci – Al. Coman, Sepsi, K. Twumasi, Taub – Cr. Ene (`84, Haţiegan), Goga (cpt.) (`78, Oct. Ursu), Gavra. Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Căpuşă, Greu, M. Coman, Takacs. Antrenor: Mircea Cojocaru
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenţi: Adrian Vornicu (Iaşi) şi Ionuţ Marius Bobe (Videle)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here