Cadrele medicale din centrele de permanenţă şi-au primit banii

180

medicdefamilieprogram_1_bMedicii şi asistentele care lucrează în centrele de permanenţă din judeţul Gorj şi-au primit banii pentru activitatea desfăşurată în luna septembrie. La ora actuală plăţile către personalul medical din aceste centre sunt la zi.

 

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit banii pentru personalul medical din centrele de permanenţă. „Am făcut plăţile la centrele de permanenţă. Suntem la zi cu aceste plăţi”, a menţionat Daniel Şurlea, director adjunct Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.

Din octombrie, avem şapte centre de permanenţă

Până la 1 octombrie, la nivelul judeţului nostru au funcţionat cinci centre de permanenţă, în localităţile: Cătune, Mătăsari, Peştişani, Logreşti şi Samarineşti. În ele îşi desfăşoară activitatea 32 de medici. Începând cu data de 1 octombrie, încă două centre de permanenţă şi-au început activitatea, pe raza judeţului Gorj. Acestea sunt în localităţile Turburea şi Prigoria. Astfel, încă 15 medici se adaugă celor 32 care deja lucrează în centre. “La Turburea şi Prigoria au intrat în funcţiune centre de permanenţă de la 1 octombrie. Pentru acestea am cerut deja o suplimentare a bugetului de la CNAS şi e vorba de 540 milioane lei vechi până la sfârşitul anului. Începând cu 1 octombrie numărul medicilor din centrele de permanenţă va fi de 47, de la 32 câţi erau până la acea dată”, a precizat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Plata se face în funcţie de orele lucrate

Actualmente, pentru plata medicilor care lucrează în centrele de permanenţă din Gorj se alocă, în medie, aproximativ 70-75.000 lei. După începerea activităţii celor două noi centre vor fi necesari în jur de 100.000 lei lunar, potrivit reprezentanţilor CJAS Gorj. Cuantumul sumelor primite de cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Astfel, pentru medici contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este 8 lei. În plus, “medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, medicul respectiv, care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră, pentru acoperirea cheltuielilor administrative”, afirmă Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Pe lângă cele şapte centre de permanenţă care funcţionează la ora actuală în judeţul nostru, alte două localităţi doresc să aibă pe teritoriul lor astfel de centre. Este vorba despre Crasna şi Tismana.

În localităţile unde sunt centre de permanenţă va fi asigurată asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here