Cadrele didactice de la școala gimnazială din Bolboși, de aproape două săptămâni fără salarii – Profesorii, gata de greva foamei!

362

Școala Gimnazială “Nicolae Costescu” din Bolboși este singura din județ, unde nu s-au acordat încă salariile pentru cadrele didactice și personalul auxiliar. Câțiva dascăli amenință deja cu protestul, deoarece așteaptă din data de 8 decembrie salariile, care nu se acordă din cauza contabilului și a directorului școlii, cei doi nefăcând o prioritate din acordarea acestor drepturi. Și în noiembrie, cei peste 40 de profesori și-au luat cu întârziere, de o săptămână, banii.

Situația cu salariile personalului Școlii Gimnaziale “Nicolae Costescu” din Bolboși nu s-au acordat pe 8 decembrie, deoarece contabila Mariana Globașu nu ar fi dus la timp situațiile la Inspectoratul Școlar Gorj. Respectiva salariată, acuză acum cadre didactice din școală, ar fi fost preocupată de un concurs la care a participat pentru a-și majora venitul lunar, adică la un examen pentru obținerea unui post de contabil cu jumătate de normă la Ionești. “Când am întrebat de ce ne întârzie iar salariile, doamna contabilă ne-a răspuns să ne mulțumim că avem salarii frumoase și o să îi luăm noi într-o zi. Mai mult ne-a spus să nu o mai stresăm că o intimidăm la locul de muncă, motiv pentru care ea nu mai poate munci de atâta stres. Chiar ne-a amenințat că ne dă în judecată, dacă o mai întrebăm ceva. De altfel, de trei zile, refuză să răspundă profesorilor la telefon. Este ieșit din comun ce se întâmplă, asta pentru că și pentru noi vin sărbătorile, avem și noi cheltuieli, copii..”, a declarat unul dintre profesorii din Bolboși.

Directorul școlii, bugetar de lux
O profesoară a amenințat că va intra în greva foamei, dacă situația, cunoscută la nivelul Inspectoratului Școlar Gorj nu se va rezolva. Femeia îi cere demisia directorului școlii, care tolerează astfel de acțiuni împotriva celor 40 de cadre didactice ale școlii. De altfel, nici Dumitru Șurcă, directorul școlii, nu și-a încasat la timp salariul, dar se pare că nu îl deranjează situația nefiind căsătorit și neavând copii. “Directorului nu-i pasă, deoarece nu are copii care să-i plângă acasă. Sigur mai are din salariul de luna trecută, deoarece încasează lunar 6000 de lei, pentru că îi sunt plătite ore suplimentare, catedra întreagă de matematică și indemnizația de director”, a spus profesoara care așteaptă ca situația de la Bolboși să fie rezolvată de mari marii educației gorjene. La Școala Bolboși au fost nenumărate probleme în ultimul an, directorul școlii având două procese penale pe rol și alte câteva civile, deschise de cadrele didactice ale școlii. Cheltuielile de judecată în procesele directorului sunt achitate, culmea, din bugetul Școlii Bolboși și nu din buzunarul directorului Șurcă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here