Cadre didactice dedicate meseriei de dascăl

339

Zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 din orașul Rovinari au colindat și au dus cadouri bătrânilor de la Centrul de Asistență și Îngrijire Dobrița, dar și copiilor de la Centrul de Plasament din Vărsături, Târgu-Jiu. După ce au îndeplinit cu mare bucurie rolul de Moș Crăciun, elevii și dascălii lor au mai vizitat și colindat: ISJ Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, biserica din Dobrița, dar și Mănăstirile Vișina și Lainici, unde au primit, la rândul lor, multe daruri.

Pe 20 decembrie, în cadrul programului ,,Școala altfel”, cei 45 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr.3 Rovinari au fost într-un altfel de pițărăi. De la dascăli dedicați precum: Popescu Adrian, Borugă Maria, Olaru Roxana, Bolborea Mihaela, Ștefan Ana, Mihăilescu Delia, Alexe Laurențiu, copiii au învățat despre bucuria de a dărui, de a fi alături de cei mai puțin norocoși!. Pentru efortul şi frumusețea faptelor lor creştineşti, cei 45 de elevi au fost răsplătiți şi ei la rândul lor de preoții de la Mânăstirile Vişina şi Lainici cu dulciuri, bani, cărți şi obiecte religioase. De asemenea, alături de cei 45 de copii au fost, ca de fiecare dată, și câțiva studenți de la ASCOR Târgu-Jiu. Costul necesar desfăşurării acestei activități educative, (transport cu autocarul la toate obiectivele vizitate, cadourile pentru copii și bătrâni) a fost asigurat, ca de obicei, prin grija unor oameni cu suflet bun, care doresc să rămână anonimi. ,,Mulțumesc tuturor pentru sprijin și felicitări părinților copiilor participanți la acest proiect! Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a fost aproape și de această dată, dar mai ales la greu (au fost și momente grele, ispite și încercări, care au avut menirea să saboteze acest proiect.)”- declară profesorul coordonator Adrian Popescu.

O parte din elevii care au participat la acest proiect au reprezentat cu succes Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari la Concursul Județean de colinde ,,Nașterea Domnului”, desfășurat la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” din Târgu Jiu în data de 21 decembrie. Oboseala nu și-a făcut simțită prezența, elevii obținând locul I la secțiunea grup vocal, iar eleva Caval Denisa locul I la secțiunea solist vocal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here