Cadouri de trei puncte

301

Pandurii Târgu-Jiu a oferit victoria pe tavă celor de la ASA Târgu Mureș, scor 2-1. Cuplul de fundași Cordoș-Vasiljevic și-a dat în petic la Târgu Mureș. Mihai Roman a stabilit un nou record de goluri în Liga 1, dar ce folos! Pandurii rămâne cu 32 de puncte și se află în continuare în lupta pentru retrogradare.

Pandurii a dat încă o dovadă de naivitate. După ce a cedat ușor cu U Cluj, etapa trecută, 0-1, defensiva ridicolă a lui Edi Iordănescu și-a făcut harakiri și la Târgu Mureș. Cu probleme enorme de familie, mama sa fiind reținută pentru corupție în preziua meciului, Cordoș a fost gafeurul șef.
De voie, de nevoie, Edi Iordănescu i-a dat credit fundașului adus de la Dinamo, dar acestuia nu i-a fost gândul la fotbal.
Pandurii a început meciul în expectativă, dar calculele lui Edward Iordănescu s-au dat peste cap rapid. Pe o degajare a lui Stăncioiu, Zicu a găsit o pasă filtrantă între stoperii gorjeni și Bumba a sprintat spre gol fără nicio opoziție. ASA a făcut pasul înapoi și a predat inițiativa celor disperați. Nu și ocaziile. Sepsi a fost la un pas să-l surprindă pe Gliwa cu un șut de la distanță.

M.R. 9, 12 goluri
Pandurii a presat în continuare, steril, dar au băgat mingea în poartă. Neregulamentar, însă. Nu e clar motivul anulării golului lui Vasiljevic. Probabil offside, altfel dacă ar fi fost acordat fault la portar ar însemna viciere de rezultat.
Pandurii a marcat, până la urmă, și gol valabil. Ratangiul de la Târgu-Jiu, Mihai Roman, a executat aproape perfect o lovitură liberă, în bară, iar Nistor a fost faultat de Bumba, în încercarea sa de a recupera. Penalti și tot M.R. 9, cum are inscripționat Roman pe ghete, a executat, dar de această dată a marcat. Atacantul pandurilor a ajuns la cota 12 goluri, nou record stagional pentru panduri în Liga 1.

IMG_0076Ciobi, inspirat
ASA a reacționat rapid! Zicu a înșirat, a câta oară, fundașii pandurilor, dar Hora a ratat din câțiva metri. Ungurușan a fost cel care a păstrat speranțele pandurilor pe timpul pauzei.
Liviu Ciobotariu a făcut rapid două schimbări după reluare, Mureșan și Axente, și s-a dovedit a fi foarte inspirat. Axente a marcat la patru minute de la intrarea sa după o gafă enormă a lui Cordoș. Stăncioiu a degajat, Cordoș a lăsat mingea să treacă și atacantul mureșenilor l-a lobat pe Gliwa. Degeaba s-au chinuit gorjenii să mai egaleze. ASA putea face chiar scor cu naivii din Târgu-Jiu.
Hora a ratat incredibil din 11 metri, iar Zicu a pierdut o ocazie și mai mare. Mingea s-a plimbat din bară în bară și nu a intrat în poartă.
Nici Eric nu a schimbat nimic și ASA continuă să rămână invincibilă pe teren propriu.
Pandurii are emoții mari. Peste numai trei zile vine Dinamo la Târgu-Jiu și încă o înfrângere le-ar fi aproape fatală oltenilor.

ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu 2-1 (1-1)
Stadion Trans Sil, spectatori 5.000
Au marcat: Bumba (min. 10), Axente (min. 58) / M. Roman (min. 44-penalti)
ASA: Stăncioiu – Hanca, M. Constantin, Bejan, Sepsi – Gorobsov (min. 51, Mureșan (min. 70, Ivan Gonzales)), Voiculeț – Bumba, Zicu, Hora – Manolov (min. 55, Manolov). Antrenor: Liviu Ciobotariu
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton (min. 89, Mrzljak), Elton (min. 70, Eric) – Răduț, Nistor, Nicoară (min. 62, Shalaj) – Roman. Antrenor: Edward Iordănescu.
Cartonașe galbene: M. Constantin (min. 21), Hora (min. 32) / Gliwa (min. 32), Roman (min. 60), Răduț (min. 61), Ungurușan (min. 66), Vasiljevic (min. 78).
Arbitri: Cătălin Popa – Alexandru Cerei, Ciprian Danșa.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here