Cadou muzical de Dragobete pentru târgujieni

298

Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu le-a oferit, marţi, seară un cadou special cu ocazia Dragobetelui – un spectacol folcloric la care şi-au dat concursul elevii profesorului Ion Drăgan, dar şi interpreţi consacraţi.

Cei 35 de elevi care au evoluat în cadrul spectacolului s-au pregătit o lună de zile pentru acest eveniment. Emoţiile nu au lipsit, mai ales că unii dintre ei au cântat pentru prima dată în faţa unui public. „De drag de Dragobete, Şcoala Populară de Artă a pregătit un spectacol alături de elevii mei, de copiii mei.

foto 007Mă bucur din suflet pentru că pentru unii e prima dată când vor cânta cu orchestra şi în faţa publicului. Gorjenii au ce vedea şi ce asculta, cântece frumoase, cântece cântate de copii. Avem emoţii, şi eu şi ei”, a declarat profesorul Ion Drăgan. Spectacolul s-a desfăşurat la Muzeul Judeţean Gorj, începând cu ora 17:00 şi s-a bucurat de prezenţa unui public numeros, venit să-i încurajeze pe tinerii interpreţi.

foto 009Printre invitaţi s-a numărat şi Violeta Ianculescu, realizator evenimente folclorice Radio România. „Am avut bucuria, să fiu invitată la acest spectacol care este de fapt o audiţie a clasei profesorului Ion Drăgan, cunoscut şi ca un interpret valoros al cântecului gorjenesc.

foto 024Cred că sunt foarte talentaţi copii. Sunt curioasă să văd ce progrese au făcut unii dintre ei, faţă de anii precedenţi în care i-am întâlnit în festivaluri. Alţii sunt la vârste fragede şi abia acum păşesc pe acest drum frumos al artei muzicale. Sunt convinsă că au ce învăţa şi aşa cum îl ştiu pe Ion Drăgan, sensibil şi foarte apropiat de folclor, va reuşi să le insufle acestor tineri cântecul curat românesc gorjenesc”, a spus aceasta.

foto 038 Prezent la spectacol a fost şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, care a ţinut să-i felicite pe organizatori pentru această iniţiativă. „Nu e nimic mai frumos atunci când vorbim de dragoste decât Dragobetele. (…) Îi felicit din suflet pe organizatori. Îi mulţumesc domnului director al Şcolii Populare de Artă pentru că reuşeşte în continuare să ţină sus ştacheta valorilor folclorice şi promovarea tradiţiilor gorjeneşti pentru că, până la urmă, (…) nimic nu e mai valoros la noi, la români, decât zestrea pe care am moştenit-o de la înaintaşii noştri”, a spus acesta.

foto 046Pe lângă elevii profesorului Ion Drăgan, la spectacol şi-au mai dat concursul şi interpreţi consacraţi, cum ar fi: Nina Predescu şi Carmen Sarcină.
Roxana Lupu

foto 048

foto 026

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here