„Cadou” de 18 ani: A furat mașina tatălui și a plecat la plimbare

1204

Un tânăr de 19 ani, din Târgu-Jiu, a fost condamnat pentru conducere fără permis, după ce anul trecut, înainte de majorat, a furat cheile de la autoturismul tatălui și a pornit la drum. A fost oprit de poliție și s-a ales cu dosar penal.

În data de 15 ianuarie 2020, în jurul orei 23:30, tânărul a condus autoturismul până în satul Tămășești, iar la întoarcere a fost oprit de către organele de poliție pentru control. El a declarat că mașina aparține tatălui său, iar cheile le-a sustras de pe noptiera din dormitorul părinților.
Fiind audiat, tânărul a recunoscut fapta ce a fost reținută în sarcina sa. Infracțiunea a fost săvârșită înainte de a împlini vârsta de 18 ani. De aceea, a fost condamnat la o măsură educativă neprivativă de libertate, respectiv măsura supravegherii, fiind obligat să se prezinte la Serviciul de Probațiune Gorj.
„Instanța, având în vedere că inculpatul este la primul conflict cu legea penală, apreciază că acest proces penal l-a ajutat să înțeleagă consecințele faptelor sale și că orice infracțiune va atrage răspunderea sa penală, astfel că va aplica, în baza art. 118 C. pen., inculpatului minor măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 4 luni, începând cu data punerii în executare a prezentei hotărâri, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (faptă din data de 15.01.2020)”, se arată în motivarea Judecătoriei Târgu-Jiu.
În plus, tânărul este obligat să urmeze un curs de formare profesională și să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta, pe durata executării măsurii educative neprivative de libertate.
„În temeiul art. 272 C.pr.pen, rap. la art. 274 alin. 1 C.pr.pen., va obliga inculpatul la plata către stat a sumei de 500 de lei, din care suma de 250 de lei este aferentă fazei de urmărire penală, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii”, a decis o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here