Cădere liberă!

170

Pandurii a “scăpat” de grija Cupei României, rămâne cu un program mai lejer în primăvară, cu trei date libere în calendar, însă şi fără posibilitatea de a mai repeta isprava de acum două sezoane, când a reuşit să obţină o participare în cupele europene.

Pandurii a dominat teritorial jocul, fără însă a reuşi să marcheze. A fost aproape de a o face prin Nistor în minutul 10, dar Panagopoulos a scos în corner şutul mijlocaşului pandur. La faza imediat următoare, reluarea lui Răduţ cu capul a lovit bara, iar Momcilovic nu a reuşit să reia din apropiere pentru a deschide scorul. Acestea au fost cele mai mari ocazii ale gorjenilor, care au început mai bine şi repriza secundă, dar nou intratul Ceppelini a beneficiat de o pasă de geniu a lui Cristocea, a reluat spectaculos, din prima, iar Gliwa a fost nevoit să scoată mingea din plasă. Jocul a continuat într-o singură direcţie, dar fără un orizont, aşa că ardelenii nu au avut mari emoţii. Tot clujenii puteau marca, dar Lemnaru a arătat de ce a plecat de la Pandurii ratând din mai puţin de doi metri.

Pîrvulescu vs. Grigoraş 2-0
După despărţirea Pandurilor de Eugen Pîrvulescu, fostul preşedinte executiv al gorjenilor are un bilanţ de 2-0 în faţa lui Grigoraş, după victoria clujeană din campionat venind şi acest succes în Cupa României. La plecarea lui Pîrvulescu de la Pandurii au fost mai multe voci care au pus această despărţire pe seama răcirii relaţiilor dintre acesta şi antrenorul Petre Grigoraş, acesta din urmă simţindu-se trădat în momentul în care fusese schimbat de la conducerea gorjenilor cu Cristi Pustai. S-a vorbit despre acea plecare ca o condiţie a revenirii lui Grigoraş, iar conducerea Pandurilor a căutat să-i facă pe plac antrenorului. Iată că după doar câteva luni de la plecare, Eugen Pîrvulescu, acum oficial la Universitatea Cluj, a reuşit să-şi ia revanşa asupra lui Grigoraş, acest ultim succes fiind probabil cel care a hotărât soarta antrenorului Pandurilor.

Grig dă vina pe ghinion…
Chiar dacă echipa sa a pierdut al treilea meci consecutiv, Grigoraş este mulţumit de atitudinea jucătorilor săi. Totuşi, acesta spune că situaţia îl face să se aştepte la orice măsură din partea conducerii, măsură pe care o va accepta, dar a ţinut să precizeze că el nu-şi va da demisia: “Nu m-am gândit să renunţ, dar dacă se va considera că sunt principalul vinovat, mă voi conforma. Asta e viaţa. E cel mai ghinionist sezon din cariera mea. Nu plec acum pentru că eu am încredere în continuare în echipă că poate reveni măcar aproape de obiectivul pe care ni l-am propus. Mai sunt încă 18 etape până la finalul campionatului, va veni şi pauza de iarnă… Eu cred încă în aceşti jucători pentru că sunt jucători care au demonstrat că pot juca la un nivel ridicat. Ceva s-a întâmplat acum, e greu de explicat. Este cert că nemulţumirile sunt legate de jocul şi rezultatele noastre”, a declarat Grigoraş după eşecul de la Cluj Napoca.

Universitatea Cluj – Pandurii Târgu Jiu 1-0 (0-0)
Stadion “Cluj Arena”, spectatori: 2.000
A marcat: Ceppelini (min. 55)
U Cluj: Panagopoulos – P. Jovanovic, Skvorc, Ninu, Bambara – R. Costin – Mengolo, Cristocea (min. 70 Lungu), Stojanovic (min. 46 Ceppelini), Gravenberch (min. 82 Viveiros) – Lemnaru. Antrenor: George Ogăraru.
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovic – Nistor, Anton, Răduţ (min. 84 Predescu) – Buleică (min. 72 Shamsin), M. Roman, Shalaj (min. 72 Nicoară). Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Viveiros (min. 85) / Momcilovic (min. 62)
Arbitri: Cristian Balaj – Octavian Şovre, Ovidiu Artene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here