Cade primul cap pentru lipsa anestezicelor de la Spitalul Judeţean – Al directorului medical Cristina Căliman

206

Doctoriţa Cristina Căliman, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă de la Târgu-Jiu, o să fie schimbată din funcţie urmare a revoltei medicilor din cadrul unităţii medicale, nemulţumiţi de lipsa medicamentelor anestezice dar şi de proasta colaborare pe care ar avea-o cu ocupanta acestui post. De altfel, miercuri, la biblioteca spitalului din municipiu a avut loc o şedinţă la care a participat majoritatea medicilor, managerul privat al spitalului şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, în cadrul căreia participanţii au cerut impetuos oficialilor unităţii medicale să ia măsura destituirii directorului medical. Doleanţele participanţilor se pare că au fost înţelese atât de către preşedintele Călinoiu cât şi de managerul Cristi Vlădoianu, care au promis că în maxim două zile o vor înlocui pe Căliman din funcţie. Viitoarea schimbare a provocat deja în rândul medicilor speculaţii privind numele înlocuitorului lui Căliman.

La începutul acestei săptămâni, la o zi după plecarea premierului Victor Ponta din Gorj, medicii Spitalului Judeţean Târgu-Jiu au pornit o revoltă împotriva conducerii unităţii, nemulţumirea generală fiind declanşată de lipsa anumitor medicamente din secţiile cheie ale unităţii medicale, gen Chirurgie. Managerul Vlădoianu a reuşit să calmeze spiritele, promiţând rezolvarea urgentă a problemei dar, pentru o mai mare transparenţă, a întrunit nemulţumiţii la o şedinţă şi cu administratorul spitalului, Consiliul Judeţean Gorj. Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, a răspuns prezent miercuri la şedinţa de la biblioteca spitalului şi a ascultat împăciuitor nemulţumirile personalului medical, care a cerut şi şefului instituţiei să le rezolve problemele apărute. În lipsa directorului medical, Cristina Căliman, care a absentat de la şedinţă, medicii nemulţumiţi au cerut schimbarea acesteia, urgent, din funcţie, considerând-o pe aceasta vinovată de problemele cu care se confruntă spitalul. Interesant este că atât Călinoiu cât şi Vlădoianu au aprobat demersul nemulţumiţilor, promiţându-le în şedinţă, potrivit celor care au participant, că doctoriţa Căliman va fi schimbată în cel mai scurt timp din funcţie.

Enoiu, Mergea şi Nimară, potenţiali ocupanţi ai postului de director medical
Rezultatul şedinţei a făcut, la scurt timp, ocolul unităţii medicale, printre personalul spitalului fiind vehiculaţi şi potenţiali ocupanţi ai postului încă deţinut de către Căliman. Una dintre variante ar fi chiar Vasile Stănculete, cel care a fost până în ianuarie directorul spitalului, preferat de către Ion Călinoiu pentru funcţie. Însă Stănculete nu vrea postul din motive personale. O a doua variantă este Creola Enoiu, social-democrată care a fost vehiculată şi pentru poziţia de director al DSP Gorj, funcţie pe care ar fi refuzat-o. Acum ar putea accepta, deoarece postul implică un salariu de aproape 5.000 de lei, lunar. Un alt nume vehiculat este cel al chirurgului Florin Mergea, fost manager al spitalului înainte de Neaţă, dar şi cel al medicului Mircea Nimară, fost viceprimar al municipiului Târgu-Jiu în perioada 1996-2000, pe vremea când primar era Petrică Nanu.
Managerul Vlădoianu nu a fost de găsit, în ciuda insistenţelor pentru a confirma sau infirma cele tranşate la şedinţa de miercuri de la biblioteca spitalului şi mult vehiculata schimbare a directorului medical.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here