“Cadâna” lui Vâlcov, fără influenţă politică! Directorul de Resurse Umane al Penitenciarului Târgu-Jiu, la pensie după boacănele penale ale fiicei sale

3973

De la începutul acestui an, Adrian Toniţa nu mai ocupă funcţia de director de Resurse Umane al Penitenciarului Târgu-Jiu. Acesta a fost trimis la pensie de către superiori, urmare şi a faptului că nu mai avea susţinerea politică de altădată. Vorbim de influenţa pe care o exercita de la Slatina şi apoi dinspre Parlamentul României, fiica lui Toniţa, Bianca-Cristina, fostă consilieră a lui Darius Vâlcov, pe vremea când acesta era primar de Slatina, ca apoi să devină consiliera juridică a fostului senator, după ce acesta s-a mutat cu serviciul la Parlamentul României. Cel puţin asta s-a zvonit în Penitenciarul Târgu-Jiu când Adrian Toniţa a ripostat legat de pensionare, el fiind totuşi determinat să părăsească astfel închisoarea din municipiu. Pensionarea lui Adrian Toniţa, la un moment dat urmărit penal şi pus în faţa Comisiei de Disciplină a unităţii, a avut loc la scurt timp după ce fiica sa a fost trimisă în judecată ca şi inculpat, de către procurorii din Slatina, într-un dosar penal. Nu este însă singura problemă cu legea pe care a avut-o sexy-consiliera, deoarece după arestarea lui Vâlcov au ieşit la iveală şi alte lucruri despre fiica fostului director, “cadâna” fiind acuzată, recent, în presă, că a stat prea aproape de fostul politician, punând astfel umărul la distrugerea relaţiei lui cu soţia, Lavinia Şandru.

facs descPenitenciarul Târgu-Jiu a rămas fără director de Resurse Umane cam pe la începutul acestui an, după ce craioveanul Adrian Toniţa s-a pensionat la cererea superiorilor. Dorinţa lui Toniţa de a amâna intrarea la pensie a stârnit ceva reacţii în închisoarea municipală, mai ales după ce solicitarea fostului director nu a fost respectată, acesta părăsind astfel, cu regret, unitatea de detenţie din Târgu-Jiu. Plecarea lui Toniţa a fost întoarsă pe toate părţile în închisoarea municipală, mai ales că se cunoştea şi aici poziţia pe care o dobândise fiica lui Toniţa, Bianca-Cristina, la nivelul municipiului Slatina şi la vârful PSD, poziţie care îi oferise ceva confort şi tatălui aflat cu serviciu departe de casă. Confortul în cauză s-a pierdut însă subit, după ce Bianca Toniţa ajunge să fie trimisă în judecată şi condamnată pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis.
Judecătoria Slatina stabileşte, de altfel, la finalul anului trecut, că sexy consiliera lui Vâlcov, fiica încă directorului din Penitenciarul Târgu-Jiu, să fie amendată penal cu 1000 de lei pentru fapta săvârşită în 2014. Sentinţa în cauză nu era definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

2_92e275_c789237d62Fiica angajatului ANP, ridicată de mascaţi!
De altfel, fiica lui Adrian Toniţa nu era la prima abatere penală, ea fiind ridicată de mascaţi, în mai 2013, de la domiciliul din Slatina, fiind acuzată de iniţiere, constituire, sprijinire şi aderare a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Era şi la momentul respectiv consiliera juridică a lui Darius Vâlcov, pe atunci senator în colegiul nr. 30 din Olt, şi administratorul firmei SC Noa Express Consulting SRL, firmă supusă intervenţiei DIICOT Suceava. După percheziţii şi audieri, fiica lui Adrian Toniţa a ajuns să fie cercetată în stare de libertate nefiind trimisă în judecată nici până acum pentru faptele anunţate, cu doi ani în urmă, de către DIICOT. Asta deşi prejudiciul pentru care este cercetată este de 9,8 milioane de euro.
consiliera-sexyDescinderea mascaţilor la Binca Toniţa coincide cu începerea urmăririi penale pentru tatăl său, pe atunci şef al cadrelor din închisoarea municipală. Atunci, în urma unor sesizări făcute de către angajaţii Penitenciarului, atât Toniţa cât şi Angela Orzan, şefa IT de aici, au ajuns să fie cercetaţi penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Toniţa mai era instigator şi într-un alt dosar penal, care s-a finalizat cu sancţionarea administrativă a agentului Mihai Paleologu, din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu, şi cu anularea unor acte falsificate ale unităţii.

cons1Darius Vâlcov nu se debarasează de Bianca Toniţa!
Implicarea Biancăi Toniţa în acest dosar nu pare să-l fi deranjat pe Darius Vâlcov, la rândul său arestat acum preventiv de DNA pentru fapte de corupţie. În ciuda scandalului în care doljeanca ajunge să fie implicată, acesta o ţine, în continuare, în prejma sa pe Bianca Toniţa, devenită din februarie 2013 “Legal Adviser” la cabinetul principal din Slatina al senatorului Darius Vâlcov.
Aceasta îşi pierde însă locul de muncă abia luna trecută, după ce Vâlcov renunţă, în urma arestării, la postul de senator. Vâlcov a avut şase cabinete senatoriale la nivelul judeţului Olt, toţi angajaţii săi de la acestea rămânând, în acelaşi mod şi în acelaşi timp, fără serviciu.
Reţinerea lui Darius Vâlcov de către DNA, anul acesta, o pune iar pe tapet pe Bianca Toniţa, considerată de către Robert Turcescu drept “un personaj care a stat mereu alături” de acest politician. Jurnalistul a deschis, pe o reţea de socializare, discuţia despre Bianca Toniţa, în condiţiile în care anunţa separarea lui Vâlcov de soţia Lavinia Şandru, cu care acesta ar fi avut în ultimii ani doar o relaţie de faţadă.

cons6“Cadână”, la un hotel din Slatina
Că a avut sau nu Bianţa Toniţa un aport în destrămarea relaţiei celor doi nu se cunoaşte, cert este doar că acesteia i se dăduseră pe mână, în continuare, de către Vâlcov, lucruri importante. Unul ar fi destinderea unor politicieni, unii colegi cu senatorul, la un hotel din Slatina la o petrecere organizată de finul fostului senator. Asta în noiembrie 2013, la câteva luni după ce Bianca Toniţa fusese ridicată de mascaţi şi dusă la Suceava. Cercetată în stare de libertate pentru grup infracţional, evaziune şi spălare de ani, sexy consiliera se ocupă totuşi la cererea şefului său de relaxarea a 43 de politicieni de vază ai ţării la Hotel City din Slatina şi la fosta cabană de vânătoare a lui Ceauşescu de la Reşca, lucru relatat de presa locală. De altfel, la momentul relatării evenimentului, printre invitaţi era enumerat şi Toni Greblă, fostul senator de Gorj.

cons7Poze sexy pe o reţea de socializare!
Paginile scrise despre ea în presa locală şi centrală, carnetul de partid şi poziţia profesională a tatălui ei, nu au oprit-o însă pe Bianca Toniţa să se pozeze provocator şi sexy şi să-şi posteze fotografiile făcute astfel pe o reţea de socializare. Asta, deşi era membră PSD din 2008 când se adaugă staff-ului lui Florea Crânguş (un bătrânel bazat bine de tot), care a fost paraşutat şi a candidat în Dolj pe Colegiul 4 Calafat – Băileşti. Respectivul pierde competiţia dar Toniţa are de cîştigat atrăgându-i atenţia lui Darius Vâlcov care o remarcă în campania în cauză. Acesta o şi ia alături la Primăria Slatina şi apoi la cabinetul său senatorial, şi nu se separă de aceasta nici când respectiva are probleme penale de genul dosarului de la DIICOT Suceava sau trimiterii sale în judecată de procurorii din Slatina pentru conducere pe drumurile publice fără carnet. Nici tatăl acesteia nu-şi reneagă fiica, fiindu-i alături în ciuda poziţiei pe care o ocupa, până în ianuarie, la Peniteniciarul Târgu-Jiu.
Anamaria Stoica

cons8

2 COMENTARII

  1. Macar la asta taica-sau e-n viata! Cealalta parasuta, care s-a cuplat cu amantul lui ma-sa de dragul banilor, a bagat-o pe sarmana femeie in pamant, acus se face anul! Intre timp, cand a dat iar de bani, fata s-a si maritat. Nunta mare… cu alta ca ea, dar mai mondena! Luca de la drumuri a adus-o taman pe nicoleta luciu sa-i spele imaginea nurorii de pacate. Asa ca taica, zi mersi ca esti inca deasupra pamantului, ca niciodata nu se stie unde te duc copiii inainte de vreme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here