Căciula beanie, un accesoriu în trend sezonul acesta

2770

Dacă vrei să ții piept temperaturilor scăzute și să pui pe jar moda străzii, te poți baza pe articole vestimentare care fac furori în sezonul rece. Unul dintre acestea este căciula beanie, un must-have pentru zilele reci de iarnă. Fesurile beanie sunt cât se poate de versatile și pot fi purtate în diverse moduri, pentru a obține look-uri diferite.

1.Standard
Modul standard de a purta acest tip de fes este fără să îi îndoi marginile, astfel încât să îți acopere complet urechile. Partea din față a căciulii trebuie să ajungă până deasupra sprâncenelor. Încearcă acest look simplu și de efect optând pentru un fes Zenga.

2.O singură manșetă
Pentru zilele în care părul tău este greu de îmblânzit, dar și pentru ținutele casual în general, poți să porți căciula beanie rulând-o o singură dată. Astfel, căciula va ajunge până la jumătatea urechilor.

3.Modul ‘Steve Zissou’
Aspectul consacrat al oceanografului Steve Zissou, ‘cel mai tare de pe mare’ poate fi o sursă de inspirație pentru purtarea căciulii beanie într-un mod creativ. Rulează manșeta fesului de două ori și poart-o în partea de sus a capului. O poți poziționa ușor către ceafă sau către frunte, în funcție de preferințe. Obții, astfel, un look iconic pentru moda hipsterilor.

4.Modul high-top
Acest look pe care ți-l propunem transmite clar mesajul: ‘Sunt cool!’. Poartă căciula cât mai spre creștetul capului și lasă-i manșetele să ‘cadă’ deasupra urechilor. Ai grijă ca fesul să-și păstreze forma rotunjită și ușor verticală.

5. Look-ul Robin Hood
Dacă vrei să-ți exprimi creativitatea, poartă fesul beanie fără manșeta din față și creeaz-o, în schimb, în partea din spate. Ideale pentru acest look sunt modelele de căciuli cu logo aplicat, care să potențeze aspectul realizat astfel.

Istoria fesurilor beanie
Acest item care face furori în moda actuală a străzii își are originile în Statele Unite, la începutul anilor 1900. Denumirea sa este derivată din termenul englezesc ‘bean’, care se traduce prin ‘bob’ și care atunci era utilizat ca un argou pentru cuvântul ‘cap’. În momentul în care au apărut, aceste tipuri de fesuri erau purtate de către majoritatea studenților, iar 50 de ani mai târziu beanie era un accesoriu pe care bobocii de la colegiu erau obligați de cei mai mari să le poarte, ca o formă de batjocură. Căciula beanie a devenit, mai apoi, foarte populară în rândul muncitorilor cu gulere albastre care o purtau nu doar pentru a-și menține confortul termic, dar și pentru că își țineau părul dedesubtul acesteia, putând să-și desfășoare munca în condiții optime. Deși, la acea vreme, aceste accesorii erau purtate mai mult din motive practice, odată cu tendințele modei din anii 1990, beanie pare să câștige din ce în ce mai multă popularitate. Dacă în mod obișnuit ele erau purtate de băieți, tot mai multe fete au început să le integreze în outfiturile lor. De asemenea, sportivii acelei perioade au ales și ei să poarte tot mai des căciuli beanie, iar studenții își personalizau aceste accesorii cu logo-urile echipelor preferate, transformându-le în accesorii extrem de cool.
Sursa: elle.ro
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.