Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă şi-a reluat activitatea

3417

După ce la începutul acestui an s-a impus închiderea Cabinetului de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Policlinicii Târgu-Jiu, ca urmare a plecării în mediul privat a medicului Laura Bîrdeanu, de două săptămâni a fost reluată activitatea cabinetului. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a reuşit să-l atragă pe neuropsihiatrul infantil Barbu Negreanu.

Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă din Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a redeschis, graţie implicării managerului Tiberiu Tătaru. Acesta l-a convins pe medicul  Barbu Negreanu, unul dintre cei mai buni pediatri din Gorj, având specialitatea de neuropsihiatrie infantilă, să lucreze în Policlinică. „Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă a fost funcţionează de aproximativ două săptămâni; acesta fusese închis la începutul anului, când a plecat medicul Laura Bîrdeanu. Din fericire, am reuşit să-l convingem pe specialistul Barbu Negreanu, care deşi era pensionar, a acceptat să lucreze la noi, venind, astfel, în sprijinul copiilor care au nevoie de serviciile sale”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Neuropsihiatria infantilă are drept obiect de activitate diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor sistemului nervos specific copilului şi adolescentului: evaluare psihic copil, clasificare boli mintale, psihopatologie clinică, tulburare reactivă de ataşament, retardare, tulburări de învăţare, dislexie, tulburări de limbaj, tulburări pervazive de dezvoltare, autism infantil, Asperger, Rett, deficit de atenţie, tulburare hiperkinetică, tulburările de conduită, tulburări de eliminare, encoprezis, tulburări somatizare, disociative, mutism selectiv, ticuri, anorexie, bulimie, balbism, tulburări anxioase, tulburări de dispoziţie / afective, schizofrenie, abuzul şi neglijarea copilului, tulburările consumului de substanţe, opiacee, sedative, hipnotice, anxiolitice halucinogene, amfetamine. Cu alte cuvinte, neuropsihiatria infantilă este o specialitate extrem de grea, complexă şi de o diversitate copleşitoare.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here