Cabinete medicale pentru 1400 de preșcolari și elevi, inaugurate la Peștișani!

1753

Preșcolarii din 14 grădinițe din Peștișani și comunele vecine, elevii din 11 școli primare și generale, cei ai două licee și cei dintr-o școală profesională, însumând aproximativ 1400 de beneficiari, au de astăzi asistență medicală gratuită la standarde europene. Totul, urmare a inaugurării în incinta liceului din Peștișani, a două cabinete medicale școlare, unul fiind stomatologic. La dispoziția elevilor, urmare a investiției derulate prin Direcția de Sănătate Publică Gorj și Primăria Peștișani, se află un medic de medicină generală, un medic stomatolog și doi asistenți.

,,Asistența medicală stomatologică pentru elevii cu vârsta de până la 18 ani este  aici gratuită, lucru deosebit de important pentru beneficiari deoarce medicii care au contract cu Casa de Asigurări sunt reduși ca număr în județ. Primăria Peștișani și Ministerul Sănătății ne asigură toate cele necesare desfășurării unui act medical de calitate, fiindu-ne asigurate, de asemenea, medicamentele și materialele sanitare necesare”, a declarat dr.Mioara Ionică, după inaugurarea investiției de la Peștișani.

Primarul localității, Cosmin Pigui, le-a mulțumit celor care au sprijinit această investiție importantă pentru elevi, și îndeosebi reprezentantei DSP Gorj, director adj.Carmen Ivanov.

Prefectul de Gorj, Cristi Rujan, și inspectorul școlar general Marcela Mrejeru au participat la inaugurarea cabinetelor medicale din Peștișani, ambii lăudând autoritățile locale pentru investițiile finalizate pentru comunitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here