Cabanieri din Rânca, obligaţi să renunţe la concesiunile pe terenuri de 99 de ani

948

Mai mulţi posesori de terenuri concesionate din Rânca au fost obligaţi, în ultimele zile de către funcţionari ai Primăriei Novaci, să renunţe la concesiunile iniţiale întocmite pe 99 de ani, pentru unele de doar 49 de ani. Asta în condiţiile în care legea în vigoare, care nu este retroactivă, nu poate fi bătută de vreo hotărâre de consiliu local.

În Rânca, cele mai vechi concesiuni de terenuri pentru cei care şi-au ridicat cabane sunt încheiate pe 99 de ani. Acum, cu noua lege a concesiunilor, unii funcţionari ai Primăriei Novaci au încercat să impună vechilor proprietari să renunţe la concesiunile pe 99 de ani, pentru unele pe 49 de ani. Câţiva cabanieri au acceptat să le facă funcţionarilor pe plac, anunţând apoi că-i vor da în judecată şi vor contesta documentul prin care s-au arătat de acord să renunţe la concesiunile vechi.
Ilegalitatea este crasă, cu atât mai mult cu cât noua lege nu obligă la un asemenea demers, şi chiar stabileşte ca la concesionarii cu 49 ani să li se prelungească concesiunile cu jumătate din termenul iniţial. Mai exact, pe o concesiune de 99 de ani, se putea face o reînoire cu una de 49,5 de ani, nicidecum anularea celei vechi pentru una nouă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here