Cabană mistuită de flăcări

248

O cabană aparţinând Ocolului Silvic Runcu a ars într-un incendiu izbucnit ieri după-amiază, în satul Sâmbotin, din comuna Schela. Din fericire, cabana nu era locuită, aşa că nu au existat victime. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut dintr-o sobă.

Două echipaje de stins incendii şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu au intervenit duminică, la ora 13:15, în comuna Schela, sat Sâmbotin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o construcţie tip cabană, din scândură pe structură din lemn, proprietate a Ocolului Silvic Runcu. „Cabana a ars în proporţie de 90%, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă a incendiului este <<jar căzut dintr-un sistem de încălzire (sobă cu acumulare de căldură)>>”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Potrivit pompierilor, cabana nu era locuită, însă din când în când persoane fără adăpost mai rămâneau peste noapte acolo.  Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Intervenţii la Motru şi Plopşoru
Tot în cursul zilei de ieri, echipajele specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au intervenit pentru acordarea primului ajutor specializat la două persoane în municipiul Motru şi comuna Plopşoru. Prima solicitare a venit în jurul orei 10:47. Echipajul SMURD de la Secţia de Pompieri Turceni a intervenit la solicitarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Gorj, pentru transportul de la domiciliu la ambulanţa SAJ Gorj, a unui bărbat în vârstă de 49 de ani, inconştient. Ambulanţa SAJ nu a putut ajunge la victimă ca urmare a condiţiilor meteo. Cea de-a doua solicitare a venit în jurul orei 11:00, din partea unei bătrâne în vârstă de 67 de ani care acuza o stare de rău. Femeii i-a fost acordat primul ajutor şi a fost transportată la Spitalul Municipal Motru.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here