Cabana Bradul din Rânca, un monument de nepăsare a primarului Leuștean!

3165

S-a ales praful de Cabana Bradul, prima ridicată în stațiunea montană Rânca, în urmă cu ani buni, care aparține Consiliului Local Novaci. De când la primărie a ajuns liberalul Dumitru Leuștean, cabana a fost lăsată de izbeliște, probabil din interese ușor de bănuit. Cabana numită anterior ,,Coca Cola” are în prezent acoperișul distrus, exteriorul deplorabil și, din păcate, nu mai este funcțională.

Cabana Bradul este situată la o sută de metri de ceea ce a devenit acum centrul stațiunii montane Rânca.
Zona este una excelentă, motiv pentru care nici nu este greu de înțeles de ce administrația Leuștean a binevoit să uite de ea, să refuze administrarea spațiului și să o lase pradă vremii nefavorabile.
Nu este exclus să se fi dorit dispariția ei prin autodistrugere pentru că ar fi fost cerințe pe terenul pe care se află ridicată cabana.
Dacă mai punem la socoteală că această cabană are un teren generos în jurul ei, iar amprenta sa la sol nu este mică, asta face ipoteza că Leuștean a lăsat-o în paragină, cu interes, mult mai credibilă.
Este păcat că, această cabană are o arhitectură deosebită fiind construită din bile de brad masiv, o procedură de construcție trainică utilizată în stațiune.
Ar fi ideal ca aleșii locali din CL Novaci să-i ceară explicații primarului nepăsător Leuștean în legătură cu abandonarea singurului bun de acest fel deținut de Consiliul Local în Rânca.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. De 7 ani sunt locuitor ( mutatie făcută in Ranca-CI) și locuiesc pe str Gilort,unde este și această ,,fostă emblemă a Rancii”cbana Bradul.Mare pacat că această contructie a fost lăsată( intentionat???)să se degradeze in acest fel ! De altfel ,de cand locuiesc aici,primarul leuștean a fost absent tot timpul! Nu vă spun cativa ani in urmă ,a inghetat conducta de apă ,si am fost nevoit să toprsc apă sa dac mancare,in iernile cu zapadă mare numai ru știu cat ma m rugat de primar sa trimită vola să pot ieși să mi cumpăr paine ,de cate ori ma m rugat sa schimbe unu ,două becuri….și rugămintile au fost in zadar …
    Nu amișcat un pai pt.acest cartier al orășelului Novaci ! Normal…de aici nu venea decat …un vot ! Tot cu ,,știrea” dn lui primar leuștean o altă ,,emblemă ” a Rancii ,și anume cabana Ciperca a fost data SRL Popeci din Craiova ,care a ,,raso”… și lista poate continua cu aceste ,,realizări ” ale primarului leuștean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here